Kendte

Nu er vi kun os to

23. november 2011 af Vibeke C. Larsen. Foto: Gregers Overvad
Seere af Luksusfælden på TV3 kunne se, hvordan Britt og Kenneth fra Faxe Ladeplads kæmpede for at få styr på kærligheden og finanserne. Økonomien blev rettet op, men kærligheden kuldsejlede undervejs.
Foto: Gregers Overvad
Foto: Gregers Overvad

Da Britt fyldte 24 år i sidste uge, var det en afdæmpet fødselsdag. Familiefødselsdagen var blevet aflyst, og dagen blev fejret med forældrene og en god veninde.

Det var ikke sådan, Britt fra Faxe Ladeplads på Sjælland havde forestillet sig sin fødselsdag, men hun havde heller ikke regnet med, at hun skulle fejre dagen som single.

- Jeg er skuffet, fordi alting kørte fint, efter vi havde været med i "Luksusfælden", siger Britt Poulsen, der er kontorelev. I sæsonens sidste afsnit af "Luksusfælden", der løb over skærmen på TV3 i går aftes, kunne seerne se, hvordan Britt og hendes kæreste, Kenneth, med eksperternes hjælp fik styr på økonomien, og hvordan kærligheden igen blussede op mellem de to, som er forældre til Nicko på halvandet år.

- Jeg havde håbet på, at Kenneth var manden, som jeg skulle være med for altid, fortæller Britt. Men sådan skulle det ikke gå. For to uger siden flyttede Kenneth ud af parret fælles hjem, da skænderierne om økonomien var blusset op igen.

- Jeg følte ikke, at han var ærlig over for mig omkring sit forbrug. Jeg troede, at vi var startet på en frisk, hvor vi havde lagt planer for, hvordan det hele skulle fungere. Men han har ikke rigtig været med på det, og jeg gider ikke kæmpe alene, fastslår Britt og fortsætter:

- Det er mærkeligt, men det er også rart, at han ikke bor her mere, for her er ikke længere nogen dårlig stemning. Jeg kan mærke, at Nicko har fået det bedre. Før var han ked af det hele tiden, fordi han kunne mærke den dårlige stemning.

Nu forsøger den unge mor at komme videre, selv om det er svært, for hun og Kenneth mødte allerede hinanden i 8. klasse, da Britt var 13 år. Parret havde en pause fra hinanden, hvor Britt fik en anden kæreste, som hun købte hus sammen med. Et huskøb, som endte med at sende hende ud i en uoverskuelig gæld.

- Jeg havde fået en erstatning på 100.000 efter et trafikuheld, og dengang var det en rigtig god investering at købe hus. Vi havde også en god løn, så banken sagde ja, selv om jeg kun var 19 år, fortæller Britt.

Læs også: Luksusfælden: Vi venter barn

Desværre indtraf krisen, og det, der skulle have været en god investering, endte med at blive en gæld på over en halv million. Værre blev det, da Britts ekskæreste ikke betalte sin del af lånet, for hvis Britt betalte, risikerede hun at komme til at hænge på hele gælden.

Derfor undlod hun også at betale, og gælden voksede. Da "Luksusfældens" eksperter undersøgte sagen, var der løbet 200.000 kroner på bare i renter, og husgælden lød på 740.000 kroner.

- Det er ærgerligt, at jeg har sådan en stor gæld, men det er jo ikke, fordi jeg har brugt en masse penge på rejser, så jeg har ikke så dårlig samvittighed, siger Britt.

Det har hun til gengæld over for sin mor og far, som lånte hende og Kenneth penge. Da parret fandt sammen igen, havde Kenneth en gæld på 100.000, og cirka halvdelen af beløbet lånte han af Britts far, så han kunne betale lånene ud.

Det blev ikke den eneste gang, at Britts forældre hjalp med penge. Snart blev det en vane, at Britt ringede til sin far, når der var lavvande i kassen, og efterhånden lånte de mere, end de betalte af.

- Det hårdeste for mig har været at skylde mine forældre penge. Det har jeg haft det rigtig dårligt med, fortæller Britt.

Styr på gælden
Den dårlige økonomi smittede af på forholdet, og parret havde mange skænderier omkring forbrug og penge.

- Jeg havde nok en tendens til at være lidt for meget mor for Kenneth. Når han blev kontaktet af inkassofirmaerne, var det mig, der skrev og ringede rundt for at finde en løsning. Det har været nemt for ham, fordi jeg har klaret tingene, erkender Britt.

Som årene gik, blev hun selv mere sløset med økonomien, fordi hun blev træt af altid at være den fornuftige. Hun trøsteshoppede tøj til sig selv og Nicko, når bølgerne havde gået højt i den lille familie.

- Det kom ikke som et chok for mig, at vores forhold gik i stykker, for det har været under opsejling længe, erkender Britt. Hun fortryder ikke sin medvirken i "Luksusfælden", selv om forholdet er røget.

Hun har selv fået styr på sin gæld, ekskæresten har betalt sin del af den fælles boliggæld, og Britt har tilbagebetalt sine forældre sin andel af lånet. Heldigvis har hun råd til at blive boende i huset sammen med Nicko, og nu gælder det om at skabe en god hverdag for de to.

- Kenneth og jeg snakker fint sammen, og så snart han har fundet et sted at bo, skal han have Nicko på weekend. Jeg vil ikke sige, at vi aldrig finder sammen igen, men han skal ændre adfærd, før jeg vil prøve igen, fastslår Britt. Nu synes Nicko, at de voksne har snakket længe nok.

Han har fundet et par mønter i mors pung, og han ved godt, hvor de skal hen. Mor bliver taget i hånden, og sammen går de ind på Nickos værelse, hvor Britt løfter Nickos to sparegrise ned på gulvet. Stolt putter han pengene i, for Nicko har lært, at mønter hører til i sparegrisen!

Sponsoreret indhold