Kendte

Rasmus Seebach: Kritik går mig på

14. september 2013 af Martin Hjort
Ude og Hjemme har mødt Rasmus Seebach til en snak om forventningspres, kritik og det at gøre andre glade.

For 33-årige Rasmus Seebach er det kun gået én vej, og det er op ad, siden han i 2009 udsendte sit debutalbum, "Rasmus Seebach", i 2009.

Almummet lå i top 40 på den danske albumhitliste i 175 uger i træk. Heraf 25 uger som nummer ét. Dermed slog Rasmus Seebach, Kim Larsens gamle rekord fra 1983, hvor albummet "Midt om natten" toppede hitlisten i 23 uger. Både debutalbummet og opfølgeren, "Mer' end kærlighed", der udkom i slutningen af 2011, har begge solgt mere end 200.000 eksemplar, hvilket er uhørt for en dansk kunstner nu om dage.

LÆS OGSÅ: Mette Blomsterberg danser trods modstand fra DR

Nu er hitmageren Rasmus Seebach så klar med sit tredje album, der udkommer 04. november. I går var der premiere på førstesinglen, Olivia. Og hvor er bedre at præsentere sådan en single, end i Danmarks største fredagsunderholdningsprogram? Det var i hvert fald, hvad 33-årige Rasmus Seebach gjorde.

- Jeg har virkelig glædet mig til at præsentere singlen. Og det, at vi fik kanonen skudt af her, det var rigtig fedt.

Kritik går mig på
Med den succes, som Rasmus Seebach har haft de senere år, stiger forventningspresset også. De er tårnhøje, det er han klar over. Men Rasmus Seebach gør, hvad han kan for ikke at lade sig påvirke af dem, fortæller han.

- Jeg forsøger ikke at lade forventningerne spille en alt for stor rolle. Det vil ødelække den kreative proces, tror jeg. Når jeg går i gang med at skrive sange, så er jeg på jagt efter selv at blive tilfredsstillet - og at finde et emne og skrive en sang, som jeg ikke har skrevet før. Jeg gider ikke skrive den samme sang to gange.

Selvom Rasmus Seebach har rigtig mange trofaste og loyale fans, så er også gerne nogle kritiske røster. Ikke mindst blandt anmelderne.

- Selvfølgelig går kritik mig på i en eller anden grad. Det er klart, jeg bedst kan lide, at folk synes, at det er fedt, det jeg laver. Men når jeg når dertil i processen, at jeg kan se mig selv i spejlet og inderst inde føler, at jeg har givet et stykke af mig selv, så kan jeg ikke gøre mere.

Populære historie om de kendte

Sarona fra Singleliv føler sig forfulgt af eks-kæresten Samuel.

Læs historien her >>
Jette fra Mig og min mor har tabt sig 35 kilo efter fedmeoperation.

Læs historien her >>
 
Sandra fra Ekstremt fed kunne ikke holde sit vægttab - nu er hun igen for tyk.

Læs hvorfor her >>

VIND BILLETTER og andre fede Vild med dans-præmier

- Jeg kan godt tåle at få et par lussinger, så længe jeg føler, at jeg har leveret det bedste, jeg kan.

Spreder glæde
Pladeudgivelsen kommer stort set samtidig med, at man kan opleve Rasmus Seebach som fronfigur i Coca Cola-kampagen "Share a little happiness".

- Det er det simpleste koncept, der findes. Det handler ganske enkelt bare om, at man skal sprede glæde. Det behøver ikke at være noget stor, siger Rasmus Seebach.

En af de videoer, der findes med sangeren på youtube, ser man Rasmus Seebach besøger en folkeskolekasse i en musiktime. Til elevernes store begejstring.

- Der skal ofte så lidt til, og hvis jeg kan gøre folk glade, hvorfor skulle jeg så ikke gør det? siger Rasmus Seebach


 

Se alle de 12 par i Vild med Dans 2013 nedenfor

Sponsoreret indhold