Livsstil

Kidnapning af lille dreng fanget på video

12. marts 2015 Mikkel Milsgaard
Lincoln Police, security video
En dramatisk kidnapning af en blot 22 måneder gammel dreng fra en park blev fanget af politiets videoovervågning. Havde det ikke været for to skoledrenges snarrådige indsats, var gerningsmanden måske stadig på fri fod.

To snarrådige teenagere hyldes lige nu på internettet og i deres hjemby, fordi de afværgede en kidnapning. Det dramatiske kidnapningsforsøg fandt sted i en park i Lincoln County i Washington, USA. Her forsøgte en blot 15-årig dreng fra bydelen Sprague at bortføre et barn. 16-årige Isaac Yow og 15-årige Andrew Crane hørte skrig i parken om eftermiddagen, søndag den 8. marts, og de to knægte reagerede straks.

Se kidnapningsforsøget her:

- Vi hørte det som desperate skrig, fortæller drengene til de lokale medier.

LÆS OGSÅ: Kidnappet pige fundet

Så forkert ud

Isaac og Andrew, der til daglig er elever på Sprague High School, blev overraskede over skrigene, fordi Sprague normalt er et stille kvarter, hvor den slags ikke sker. Da de kiggede rundt for at lokalisere, hvor skrigene kom fra, så de en person løbe af sted med en lille dreng i favnen. Bag dem løb en lille pige og råbte.

- Det så bare forkert ud, fortæller Andrew Crane til KGW.com.

LÆS OGSÅ: Bortført pige fundet efter ni år

Yow og Crane løb efter personen, som kort efter opgav sit foretagende. Han slap barnet og stak af. Da de nåede frem, fandt de den blot 22 måneder gamle dreng efterladt på jorden. De sikrede sig, at han var okay, og så fortsatte jagten efter kidnapperen. Desværre slap han fra dem, da han løb omkring et hjørne, men Yow og Crane havde et godt billede af ham. Et signalament, som senere gjorde, at politiet kunne slå kloen i gerningsmanden.

Kidnapper anholdt

- Hvorfor vi løb efter ham? Det virkede bare rigtigt. Han forsøgte at kidnappe et barn. Skulle vi lade ham slippe af sted med det, spørger Crane.

Wade Magers, der er sheriff hos Lincoln County Police, fortæller, at signalementet hurtigt fik politiet på sporet af gerningsmanden, som kort efter blev anholdt i sit hjem.

Hjemmet er nu ransaget, og den 15-årige kidnapper er sigtet for forsøg på kidnapning. Hans navn er ikke offentliggjort, da han er mindreårig.

Fanget af videoovervågning

Den lille drengs storesøster har siden forklaret, at hun legede med sin lillebror i parken, da den 15-årige gerningsmand henvendte sig til dem. Pludselig greb han drengen og løb af sted. Pigen har ligeledes bekræftet, at politiet har fanget den rigtige gerningsmand. Desuden blev noget af kidnapningsforsøget fanget på politiets videoovervågning.

LÆS OGSÅ: Sabrina bortført i 12 år

Hvad der var motivet til kidnapningen, melder historien stadig ikke noget om. 

Sponsoreret indhold