Livsstil

Knyt et Josephine-armbånd

9. oktober 2010 af Redaktion
Lav dit eget flotte armbånd.

Nogle få knuder bundet på en lædersnøre kan blive til det fi neste armbånd. Her er vist to forskellige armbånd - det ene med en enkelt Josephine-knude bundet af tre snører, det andet med flere knuder under hinanden bundet med to snører. Til begge armbånd er der brugt 2 mm lædersnøre, cirka 3 m til armbåndet med flere knuder, og cirka 2 m til armbåndet med den enkelte knude.

Desuden skal der bruges endestykker til henholdsvis 4 og 6 snører, en lås, for eksempel en kugleformet magnetlås, og ringe til at samle lås og endestykker med. Når du har knyttet dit armbånd, skal enderne klippes til, samles og limes fast i endestykkerne.

Materialer:
Lædersnøre, magnetlås, ringe og lim kan købes i hobbyforretninger, hos Bead House, telefon 3315 9112 og på www.1001perle.dk. På denne hjemmeside findes også en brugsanvisning til knytning af Josephine-armbånd.

Fremgangsmåde:
Der skal bruges to lædersnører. Form en løkke med venstre snøre (den hvide på tegningen). Læg nu den højre snøre (den grå) ovenfra og ned over løkken på den hvide snøre Fortsæt skiftevis under, over, under, over og under snørene, til du har dannet en tilsvarende løkke med den grå snøre. Stram arbejdet til.

Flere knuder under hinanden
For at undgå, at det færdige arbejde snor sig, knytter man hver anden Josephine-knude spejlvendt. Begynd med at binde en knude som vist på tegningen. Knude nummer to bindes således: Den venstre, hvide snøre formes til en løkke med den nedadgående ende øverst. Læg den højre, grå snøre ovenfra under løkken på den hvide snøre. Fortsæt nu over, under, over, under og over snørene, til du har dannet en løkke med den grå snøre. Stram arbejdet til.

Sponsoreret indhold