Kultur

20.000 fostre går tabt hvert år: Kendte kvinder åbner op om abort

18. marts 2021 CREDITS: Vært: Christina Sander. Gæst: Henriette Svarre Nielsen, leder af Enheden for Gentagne Graviditetstab på Rigshospitalet og Hvidovre Hospital. FOTOGRAF: Gregers Overvad, Hanne Juul, Ulrik Jantzen, Rene Schutze, Ne
Cirka 25 procent af alle graviditeter i Danmark ender med ufrivillig abort, og i løbet af de sidste par år er flere kendte kvinder begyndt at stå frem med deres tab.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Cirka 20.000 fostre går tabt årligt i Danmark. Det svarer til, at cirka 25 procent af alle opnåede graviditeter, der går til grunde, og i løbet af de sidste par år er flere kendte kvinder som Cecilie Lassen, Le Gammeltoft, Emily Salomon og Cecilie Hother, men også internationale navne som Meghan Markle, Michelle Obama og Beyonce begyndt at stå frem med deres tab.

I videoen ovenfor forsøger Henriette Svarre Nielsen, som er leder af Enheden for Gentagne Graviditetstab, at give et svar på, hvorfor så mange graviditeter ender med ufrivillig abort. Hun fortæller også, hvad det betyder for deres arbejde, at kendte kvinder som Cecilie Lassen, Le Gammeltoft, Emily Salomon og Meghan Markle står frem med deres ufrivillige aborter.

Se videoen i toppen af artiklen.

Sponsoreret indhold