Kultur

50 år med en kvinde på tronen

14. januar 2022 Tilrettelæggelse: Mia Vad Øgendahl, Simone Baadsgaard
Hvor stor en betydning har det haft, at vi i Danmark har haft en kvindelig regent igennem så mange år? Det kan du blive klogere på i videoen i toppen af artiklen.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I dag kan vi fejre, at det er 50 år siden, at en ung Dronning Margrethe trådte frem på balkonen, og som 31-årig kunne kalde sig Danmarks Dronning.

Det skete i en tid, hvor flertallet af landets ledere var mænd. Hvad har det betydet, hvordan skiller Dronning Margrethe sig ud og hvilken indflydelse har dronningen haft på ligestillingen og på danske kvinder i det hele taget? Det har vi spurgt historiker Emma Paaske, livsstilsekspert Julia Lahme og chefredaktør på Billed-Bladet Annemette Krakau om.

Hør deres svar i videoen i toppen af artiklen.

  Stills: Peer Pedersen/Ritzau Scanpix, Allan Moe/Nf-Nf/Ritzau Scanpix, Aage Sørensensen/Ritzau Scanpix, Scanpix Historical/Ritzau Scanpix, Kongehuset/Ritzau Scanpix, Walther Månsson/Ritzau Scanpix, Royal Portraits Europe/Ritzau Scanpix, Erik Petersen/Ritzau Scanpix, Tolstoy Preben/Ritzau Scanpix, Kurt W Sørensen/Ritzau Scanpix, Elfelt/Ritzau Scanpix

Sponsoreret indhold