Kultur

Årgang 0: Christian må hjælpe sin skadede mor

15. maj 2016 Foto: Dan Mariegaard - Af Kristian Bo Eriksen
Der er stor ros fra Tina Elhauge til sønnen Christian, som vi kender fra Årgang 0. Og sådan set også til hans brødre, Oscar og Ludwig, fordi de har taget sig af deres mor, mens hun har været nede med en løbeskade.

- I øjeblikket går jeg med krykker efter en løbeskade, så de er nødt til at hjælpe mig, og det gør de virkelig. Når moren er nede, så viser de sig som mænd og kommer med en dyne og en pose ærter. Så viser de deres kærlighed, sådan siger Tina Elhauge til tv2.dk om Christian fra Årgang 0 og hans brødre.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS OGSÅ: Christian spørger far om råd

Christian har ikke været med i Årgang 0 helt fra starten, men han og hans familie kom ind i serien i 2008, hvor vi hurtigt lært Christian at kende som en rolig og charmerende dreng, deri mange år gik rigtig meget op i at spille tennis. Det gør han nok stadig, men ikke nær så meget som tidligere. Typisk for alderen er vennerne og alt det, der sker i skolen, begyndt at fylde meget mere i hans liv.

Mor på en mor-måde

Nu har tv2 så interviewet Christinas mor, Tina, for at høre, hvordan det er at være mor til en dreng på 16 år.

Da drengene var små, var jeg jo mor på en rigtig mor-måde. Men efter de er blevet større, er de blevet mere selvstændige og har ikke brug for mig på samme måde mere. Alligevel er jeg stadig ved at dø af skræk hver dag over, at der skal ske dem noget. Det ændrer sig nok aldrig. Jeg er stadig mor – men ikke på samme måde, som da de var små, siger Tina til tv2.dk.

LÆS OGSÅ: 4-årig skammede sig over sit høreapperat: Mors opfindelse er genial

Hun fortæller også, at hun i dag må erkende, at hun arbejdede alt for meget, da børnene var så. Det har hun siden ændret på, og hun fortæller, at hun nu har besluttet at holde fri hver fredag fremover.

-Der går ikke så mange år, før børnene ikke bor hjemme længere. Så jeg vil gerne være sammen med dem, mens jeg kan, forklarer hun til tv2.dk.

Brug tid på de vigtigste

Og da hun bliver spurgt, om hun har et råd til mødre anno 2016, er det også at tage sig tid til at være sammen med dem, man holder af, familie, venner og specielt børnene.

LÆS OGSÅ: Stephanie tager et år mere: Venter med gymnasiet

-Tag en uge for dig selv og ked dig helt vildt meget og se nogle dårlige serier. Så finder man nemlig ud af, hvad der er vigtigt. Det har du ikke tid til mellem arbejde, madlavning og lektiehjælp. Toget kører bare, og så opdager du det først for sent.

Du kan læse meget mere om Tina og hendes opfattelse af at være mor på tv2.dk.

Sponsoreret indhold