Kultur

Amanda Sisse gået ned med stress: Fanget i en ond cirkel

17. januar 2016 Foto: Janus Nielsen/Kanal 4 - Af Kristian Bo Eriksen
Amanda Sisse fra De unge mødre har den sidste tid haft meget let til tårer. Hun har haft en underlig fornemmelse i maven og har bare ikke orket nogen ting. Nu fortæller hun selv på sin blog, at hun er gået ned med stress.

Det hele har kørt i en ond ring de sidste par måneder for Amanda Sisse fra Kanal 4's dokumentarserie De unge mødre. Til sidst gik hun til sin læge, og her fik hun at vide, at hun har stress.

-Ja, det har taget mig en del tid at indse, hvad det virkelig var jeg “fejler”, for jeg har i de seneste to måneders tid, gået med en underlig fornemmelse i maven. Jeg har haft utrolig let til tåre (hvilket slet ikke ligner mig), jeg har haft nemt ved at blive irriteret, og jeg har været utrolig doven, skriver hun på sin blog, amandasisse.dk.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS OGSÅ: Camilla jubler: Så langt er jeg nået

-Altså sådan virkelig doven (og normalt har jeg et energi niveau som et ADHD barn på LSD), og så bliver jeg sur på mig selv over, at jeg er doven, og så bliver jeg endnu mere stresset… Og så kører det bare i en ond ring. Så tog et smut forbi min læge, og fik (ikke til min store overraskelse) konstateret stress..

Brug for noget at rive i

Amanda Sisse er godt klar over, at det kan lyde lidt mærkeligt, at netop hun har stress, for lige for tiden har hun hverken skole eller fast arbejde.

-Det kan også lyde så ‘ynkeligt’ at fortælle at man har stress, specielt når man sådan set hverken går i skole og har lektier til op over begge ører eller fast arbejde, mere.. Men jeg ved, at jeg er en person, der bare ikke kan nyde at gå hjemme og lave…. ingenting – jeg har selvfølgelig min blog og min dejlig søn at ta mig af, men for mig, der er det bare slet ikke nok.

LÆS OGSÅ: Amanda Sisse: Derfor skælder jeg ud på William

-Jeg har brug for lang mere at rive i. Jeg er typen der går ned med stress, over at lave…. intet… Hvis jeg har afleveringer, opgaver og arbejde til op over begge ører, så trives jeg faktisk allerbedst, skriver hun på bloggen, og fortæller også, at det har krævet overvindelse overhovedet at tale om sin stress.

Først og fremmest William

-Det er enormt pinligt og nedværdigende at skulle fortælle, men jeg har valgt at gøre det alligevel, for jeg er jo desværre langt fra den eneste i Danmark der har oplevet det og samtidig kan det være som en slags terapi for mig, bare at komme ud med det.

LÆS OGSÅ: Puk Rebecza udsat for voldsomme trusler

Men selvom det kniber med at komme i gang, har Amanda Sisse styr på prioriteringerne.

-Så i denne tid, er der for mig, ikke tid eller overskud til meget mere, end at søge en helvedes masse arbejde, og nyde min dejlige dreng, det er min højeste prioritet lige nu, skriver hun.

Sponsoreret indhold