Kultur

Amanda Sisse i chok over graviditet

16. november 2010 af Joan Andersen
19-årige Amanda Sisse fra De unge mødre tog chancen i halvandet år
Foto: Morten Mejnecke
Foto: Morten Mejnecke

Graviditeten var ikke planlagt. Faktisk havde det nye ansigt i reality-serien "De unge mødre" på Kanal 4, 19-årige Amanda Sisse Glæsner, tænkt sig at vente, til hun var i 30'erne med at få børn.
Men da hun mærkede et spirende liv i maven, skiftede hun hurtig mening.

- Jeg har ikke brugt p-piller i tre-fire år, og jeg brugte ikke kondom, fordi jeg havde en fast kæreste, fortæller Amanda Sisse. De var kærester i halvandet år, men var lige gået fra hinanden, da Amanda Sisse blev syg.

- Jeg havde feber og kastede op. Det ligner slet ikke mig at være syg, så jeg gik til lægen, fortæller hun. Graviditetstesten strålede positiv. Der var ingen tvivl.

- Jeg gik lidt i chok og bad om at blive skrevet op til en abort. Vi var jo lige gået fra hinanden. Jeg ved ikke, hvordan vi turde tage chancen i så lang tid. Jeg havde bare ikke tænkt over, at jeg kunne blive gravid, siger hun.

Video: Malou Stella vågner op til dåd

Ingen kontakt til barnets far
Hun tog direkte fra lægen hjem til sin storesøster på 20 år, som også er gravid.

- Vi snakkede det igennem, og jeg kunne mærke, at jeg havde lyst til at få barnet. Jeg synes heller ikke, man kan fortryde det, når det er sket. Så kan man kun glæde sig, siger hun.

For tiden har hun ingen kontakt til ekskæresten, og hun ved endnu ikke, om han vil have noget med barnet at gøre. Men scanningsbillederne i glas og ramme i reolen over fjernsynet vidner om, at hun ikke har fortrudt sin beslutning.

- Jeg glæder mig helt vildt. Jeg er allerede begyndt at købe babytøj, selv om jeg ikke ved, om det bliver en dreng eller en pige, griner hun.

- Jeg håber lidt på, det bliver en dreng. Min søster skal have en pige i december, siger hun. Bulen på maven bare vokser og vokser, og den ellers så sportstrænede pige er begyndt at få runde kinder. Hun passer sin skole. Planen er to år på hg og to år som ejendomsmægler-elev.

- Jeg håber, jeg kan klare det med et barn. Så længe jeg holder fast i, at det er det, jeg vil, så skal jeg nok komme igennem. Men der er også mange andre ting, jeg godt kunne tænke mig, siger hun og drømmer sig til en karriere som skuespiller, advokat eller politiker.

- Det må være spændende at have så stor indflydelse på ting, siger hun. Første skridt på vejen i rollen som mor er at finde en ny lejlighed. Studieværelset i Albertslund er for lille til familieforøgelsen.

Læs også: Inge Yvonne flytter hjemmefra

Sponsoreret indhold