Kultur

Amanda Sisse og hendes søster chokerede deres mor

26. september 2011 af Karin Heurlin
Hun prøvede at tale dem fra det. Nu ville 43-årige Annette ønske, at hendes piger, Amanda Sisse, 18, og hendes halvandet år ældre søster, Naja, var blevet mødre længe før.
Foto: Morten Mejnecke
Foto: Morten Mejnecke

De har delt Barbiedukker. Smurt madpakker i fællesskab. Gået til skole side ved side. Forsvaret hinanden mod drillerier i skolegården. Kigget efter drenge sammen. Gået til de samme fester og lyttet til den samme musik.

Amanda Sisse fra "De unge mødre" og hendes halvandet år ældre søster, Naja, har fulgtes ad tæt, siden de var små. Hvis alt var gået efter planen, var de også begge i fuld gang med at blive ejendomsmæglersekretærer lige nu.

Men noget kom i vejen. For dem begge to. Med få måneders mellemrum måtte de hver især ringe til deres mor, Annette, med beskeden: Jeg er gravid.

Amanda var 18, Naja 20, og graviditeterne var bestemt ikke en ønskesituation for nogen af dem. Endnu mindre for deres mor.

- Jeg tænkte: Åh, nej. Det er synd for dem. Men jeg sagde aldrig, at de skulle have abort. Jeg sagde, at jeg syntes, de skulle få abort, fordi der var så meget, de skulle nå at opleve. Jeg nåede ikke selv at få mig en uddannelse, fordi jeg fik børn tidligt, siger Annette, mens hun nærmest smiler undskyldende til 19-årige Amanda Sisse, der ryster en lun flaske til sin søn William på fire måneder.

Røg hash hver dag
- Jeg må virkelig give dem, at de har klaret det fantastisk begge to, siger den unge mormor på 43. Amanda Sisse er enig. Hun har i den grad lagt sit liv om, efter hun første gang fik William op på brystet og mærkede lykketårerne ned ad kinderne og moderfølelsen eksplodere.

- Han er så dejlig. Kig lige på ham, siger hun og gnider sin næse mod Williams.

- Det er som om, han har givet mig et nyt liv. Jeg har virkelig ændret mig som person, og jeg vil helst bare være sammen med ham hele tiden. Jeg har slet ikke været fra ham endnu, for jeg føler, at han er for lille til at blive passet, og at jeg er den eneste, der kan trøste ham. Det er jeg jo også, smiler Amanda Sisse.

Sit gamle liv, hvor det i flere år handlede om at ryge hash hver aften, og hvor hun mindst af alt havde planer om at blive mor, har hun lagt bag sig. Faktisk var tanken om at blive mor så fjern, at det var lidt af et tilfælde, at hun overhovedet opdagede det for et år siden.

Amanda Sisse var ved lægen for at få sovepiller. Hun havde valgt at droppe hashen, og det havde gjort hende søvnløs. Af ren rutine krævede lægen en urinprøve af hende, inden han skrev recepten, og få minutter efter ændrede Amanda Sisses verden sig.

- Du er gravid, kunne lægen meddele. Oven i købet ni uger henne. Amanda Sisse havde intet opdaget, for hendes menstruation havde længe været uregelmæssig, og hun vejede kun 47 kilo, så der var ikke noget, som bulede ud på kroppen.

Læs hele historien i Ude og Hjemme på onsdag.

De unge mødre: Camilla Framnes er blevet gift!

Web-tv: De unge mødre: Sexet shoot

Sponsoreret indhold