Kultur

Camilla fra De unge mødre blev tvangsindlagt

12. september 2012 af Karin Heurlin
Den unge mor har været igennem en hård tid, siden hun blev mor til sit sjette barn. Skilsmisse og tvangsindlæggelse fik hende næsten ned med nakken. I dag er hun på den anden side - og godt 40 kilo lettere.

Maven er flad, huden solbrændt, og øjnene sirligt optegnede. Camilla Petersen fra Kalundborg ligner ikke mere den kvinde, vi kender så godt fra "De unge mødre".

I løbet af det sidste år er hun gået igennem en næsten ufattelig forandring. Men det, at hun har det så godt i dag, er ikke noget hun er kommet nemt til.

- Jeg er vokset op på Amager hos min mormor og morfar og mine to onkler, som var som en slags reservefædre for mig. Som teenager blev jeg lidt for meget for min mormor og morfar, så jeg blev sendt i plejefamilie i Kalundborg. Her tabte jeg 20 kilo, og pludselig var der mange, der syntes, jeg var interessant. Jeg syntes, det var fedt, at der var en fyr, der ville være sammen med mig. Bagefter kom en af hans kammerater. Så var jeg også sammen med ham. Til sidst var jeg sammen med hele gruppen. For at kunne leve med det begyndte jeg at tage stoffer og drikke.

Se også det store galleri med Camilla Petersen her


Han reddede mig
Det var, mens hun var længst ude med stoffer og druk, at hun en dag modtog beskeden fra Benjamin. De to kendte hinanden fra skolen.

- Efter 14 dage var jeg dybt afhængig af Benjamin. Han sagde til mig, at hvis jeg ikke stoppede med al min druk og mine stoffer, ville det være slut. Derfor ændrede jeg fuldstændig mit liv.

Camilla har altid elsket rollen som mor. Men da barn nummer seks begyndte at vokse i hendes mave i fjor, sneg tvivlen sig pludselig ind på hende. Hendes parforhold til Benjamin knirkede faretruende. Og det gjorde hendes vilje til flere børn også.

- Jeg har altid været der 100 procent for mine børn, men denne gang havde jeg rigtig svært ved at finde mig til rette som mor, erkender Camilla. Hun erkender også, at hun selv har en stor del af skylden for, at det gik galt mellem hende og Benjamin.

- Vi har altid haft vidt forskellige liv med hver vores vennekreds. Der skulle helt andre ting til for at gøre ham lykkelig end det, jeg gerne ville. Det var, som om Benjamin var 40 år, og jeg var 26. Han ville gerne sidde hjemme med familien og spise middag og drikke rødvin. Det ville jeg også gerne. Men jeg ville også gerne i byen og drikke shots.

Glennie fra De unge mødre venter barn og skal giftes - læs historien her


Fester og druk
Hendes kernefamilie var opløst, hun boede hos en veninde, og hun manglede sin sædvanlige fortrolighed med Benjamin.

- Det var en rigtig rodet tid. Det hele gik op i druk og fester, indtil det gik helt galt, sukker Camilla.

For det gik helt galt. Til sidst kom jeg til det punkt, hvor jeg bare ikke gad leve mere. Det var Benjamin, som tog mig med til lægen, og så blev jeg tvangsindlagt på psykiatrisk afdeling. Det var hårdt. Camilla var indlagt i tre uger.

- Jeg var så ked af det på ungernes vegne. De kom og besøgte mig på hospitalet, og vi forklarede dem, at mor var meget træt. Af lægerne fik Camilla diagnosen: belastningsreaktion.

Læs om Hannah Melissa, som blev mishandlet af sine plejefamilier her


Så lyset igen
Hun begyndte langsomt at se lys forude, mens hun lå på den psykiatriske afdeling og talte ned til at komme ud. Skilsmissen er selvfølgelig ikke gået ubemærket hen i børneflokken.

- De store har haft det svært, men nu er der kommet mere ro på. Benjamin og jeg skændes ikke så meget mere. Der er heller ingen tvivl om, at jeg stadig elsker ham. Han er den bedste far og det bedste menneske. Jeg vil aldrig slippe ham helt, for han er min bedste ven.

Kaare Sand: Vi udstiller ikke pigerne

Sponsoreret indhold