Kultur

Derfor jubler Nadja altid 1. april: Sejrsråb og glæde

9. april 2016 Foto: Dan Mariegaard - Af Kristian Bo Eriksen
Det kan godt være, at 1. april er dagen, hvor rigtig mange driller hinanden med mere eller mindre opfindsomme historier. Men for Nadja Kaagh fra De unge mødre er 1. april en helt speciel festdag, en helt speciel glædesdag.

-For mig er det ikke dagen for aprilsnar, for mig er det dagen, hvor jeg kan skrige ud til verden, at jeg nu har levet dobbelt så længe, som jeg fik stillet i udsigt tilbage i 2004, skriver Nadja Kaagh på Facebook.

For da fik hun den skræmmende diagnose Leukæmi, og hun fik samtidig at vide, at Leukæmi er en sygdom, man kan dø af.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS OGSÅ: Nadja Kaagh: Det har været et hårdt halvt år

- Dengang man sagde til min mor og jeg, at forventet levetid, fra diagnosen blev stillet, i gennemsnit var 3-6 år, men at man håbede, at denne nye behandling, som de ønskede at starte mig op i, kunne betyde at jeg vil leve meget længere.

Jeg fik yderligere 5 år

- Og det gjorde jeg! Og det gør jeg! Medicinen gav mig i første omgang 7 år, inden virkningen aftog, og forskning i kræftmedicin har givet mig yderligere 5 år nu.

- I kan drille hinanden alt det I vil i dag - men for mig er dagen ikke længere afsat til drillerier, men til sejrsråb og glæde, skriver Nadja Kaagh.

Hele Danmark har kunnet følge Nadjas liv via dokumentarserien De unge mødre. Her har hun ikke været fast med det sidste års tid, men Nadja er stadig en af de mest populære fra serien.

LÆS OGSÅ: Katherina jubler: Min søn er en del af vores liv igen

Det har hele tiden været tydeligt, at godt nok er det tvingende nødvendigt at tage en sygdom som leukæmi alvorligt, men Nadja har også hele tiden insisteret på at leve livet.

Rørende bryllup

Det kunne man tydeligst se, da hun i maj for to år siden blev gift med sit livs René ved et romantisk og rørende bryllup.

I dag lever Nadja et godt liv hjemme i Bønnerup Strand sammen med Rene og de to drenge, Sebastian og Sakarias.

LÆS OGSÅ: Nadjas bryllup var fantastisk

Men Nadja lever ikke uden nye udfordringer. For knap et år siden fik hendes yngste søn, Sakarias, konstateret diabetes 1, og siden har Nadja kæmpet for at hverdagen til at fungere så godt som muligt – trods diabetes i familien.

-Jeg var ikke klar over, hvor stor en indgriben det havde i en familie, før vi selv stod i det, ligesom jeg heller ikke var klar over, hvor stor forskel der er på type 1 og type 2, siger Nadja Kaagh.

Sponsoreret indhold