Kultur

Dyvekes bedste slankeråd

29. januar 2015 af Karin Heurlin, foto Steen Wrem
Trofaste seere af De unge Mødre kender Dyveke Anning fra serien, hvor hun støtter sin datter Natacha Nikita. Uden for kameraerne har den 45 kvinde kæmpet sine egne kampe. For tre år siden vandt hun over overvægten, da hun tabte sig 47 kilo. Et imponerende vægttab, som blev gennemført uden hverken sult eller motionscenter. Læs her hende bedste råd til et vægttab, der holder i længden:

1. Giv den søde tand noget nyt

De fleste kender trangen til at proppe noget sødt og lækkert i munden. Den trang, som typisk dukker brutalt op om aftenen, når man sidder i sofaen og ellers har levet så sundt hele dagen.

"I stedet for chokolade har jeg spist frugtsalat med skyr og kanal, lidt popcorn, saltstænger eller en smule mørk chokolade. Det kan tage trangen."

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

2. Dyrk sjov motion hjemme i stuen

Motionscentre er skønne for nogen. For andre får bare tanken dem til at miste modet. Dyveke har fået motion ind i sin hverdag ved dagligt at danse til mindst tre gode sange hjemme på stuegulvet. Hun har også brugt sine ben i stedet for bussen, når hun skulle handle.

- Og så er en støvsuger jo en fantastisk motionsform. Man kan altså bevæge sig på mange sjove måder med sådan en. Jeg har danset meget med min støvsuger og gulvskrubbe, griner hun.
Nogle maveøvelser er også godt for figuren, hvis man vil undgå for meget løst maveskind. Husk at starte langsomt.

- Jeg startede med fem. Nu laver jeg 40.

LÆS OGSÅ: Sådan tabte jeg 47 kilo

3. Spis groft

- Jeg holdt mig helt væk fra lyst brød. I stedet var jeg glad for Amo's brunchboller, som jeg blandede op med lidt ekstra havregryn og vand for at gøre dem mere grove.

4. Lad ikke familien være en undskyldning

Selvom du har børn, som ikke kan leve af salat hver aften, så kan du stadig tabe dig uden at lave specielmad til dig selv.
- Hver aften spiste jeg det samme som mine børn. De fik almindelig mad, og så holdt jeg mig bare fra hvid pasta og kartofler. I stedet spise jeg en masse grøntsager og noget govpasta. På den måde kunne jeg sagtens spise boller i karry og frikadeller.

5. Find sund alternativ, når du går sukkerkold om eftermiddagen

- Hvis jeg har haft meget lyst til noget sødt, har jeg spist to knækbrød med skrabet smør og pålægschokolade.

6. Et stykke lagkage behøver ikke blive til fem

En fødselsdag eller fest, behøver ikke få hele slankeprojektet til at vælte.

- Tit tog jeg bare et enkelt stykke kage og en bolle uden smør, når jeg var til fødselsdag. Kunsten er ikke at tage for meget.

7. Drik et glas vand efter måltidet

- Når jeg har spist min portion mad, har jeg altid drukket et gals vand. Det gav mig en ekstra mæthed.

8. Hav respekt for dine laster

De fleste har en bestemt madvarer, de ikke kan sige nej til. For Dyveke er det Marabou

- Jeg kan stadig ikke have det i huset. Hvis jeg har købt det, når jeg skal have gæster, så får de det altid med ud af døren igen, når de går.

9. Giv aldrig dig selv forbud

- Jeg har aldrig sagt, at jeg ikke måtte få et eller andet. Jeg har jo set på mine børn, hvad der sker, hvis jeg siger nej til dem. Så er det først interessant. Når jeg har lyst til noget, siger jeg derfor ikke: Det må du ikke. Jeg spørger i stedet: Har du brug for det?

10. Beløn dig selv hver anden uge

- Jeg har givet mig selv lov til at spise en træstamme fra vores lokale bager hver anden uge. Det gør det meget lettere at gå forbi bageren, fordi jeg ved, at jeg godt må få det om lidt.

Sponsoreret indhold