Kultur

En øv-vejning

1. september 2014 af Karin Heurlin, foto privat
Sidste uge gav ikke det resultat på vægten, som Glenn havde håbet på. Han har derfor kigget sine vaner grundigt igennem. Her fortæller han ærligt om sine fejltrin

Da jeg sidste gang stillede mig på vægten, så jeg bestemt ikke det tal, jeg havde håbet på. Jeg havde taget 100 gram på. Det er ikke ligefrem en vægtstigning, man ønsker at se, når man har kastet sig ud i en større kostomlægning for en gang for alle at smide de irriterende 30 kilo.

Da jeg deltog i Ekstremt Fed på TV3, smed jeg 60 kilo, så jeg ved efterhånden, at man skal igennem en hel del op- og nedture, når man skal tabe sig. At vægten ikke altid går den rigtige vej er en af nedturene.

Faldt i med chokolade og lakrids

Kroppen er en mærkelig størrelse. Den reagerer ikke altid, som man tror. Derfor er det ekstra vigtigt, at man giver den en skalle med den sunde kost og motion i stedet for at miste modet, hvis man tager lidt på. For det er let at opgive, når det hele ikke virker.

Jeg vil da også gerne indrømme, at de ekstra 100 gram føltes som et så stort nederlag, at jeg faldt i. I frustration gik jeg ud og købte en plade chokolade og en pose lakrids, som jeg spiste. Sådan er jeg desværre. Jeg spiser på mine følelser, og det tror jeg, mange overvægtige kan genkende. Det er noget, jeg skal arbejde med.

LÆS OGSÅ: Ramte af tragedie efter tv-succes

Fået større muskler og mindre mave

Min vægtstigning har selvfølgelig fået mig til at kigge mine vaner ekstra grundigt igennem.

Der er selvfølgelig den mere sunde forklaring: Jeg er begyndt at styrketræne mere, og da muskler vejer en del, kan det godt give en vægtstigning. Jeg kan i hvert fald mærke, at jeg er blevet strammere, og mit bælte spænde er rykket et hak ind. Men jeg skal nu passe på med, at forklaringen om større muskler ikke bliver en sovepude.

Lidt for meget hygge

Jeg kan nemlig også finde på andre forklaringer, når jeg kigger tilbage på min sidste uge: Jeg har været til sommerfest, hvor jeg drak alkohol og spiste godt. Selvom jeg inden havde dyrket en masse motion for at sparre kalorier op, så var det ikke helt nok.

Desuden har jeg haft besøg af veninde, og vi drak noget Asti sammen. Det var virkelig hyggeligt., men nok ikke særlig godt for vægttabet.

LÆS OGSÅ: Derfor tog de på igen

For lidt morgenmad

Generelt synes jeg, der skal være plads til hygge og fest. Ellers kører jeg surt i det. Men jeg har fundet ud af, at jeg skal ændre mine morgenmadsvaner, for det er nok her, det er gået mest galt. Tidligere har jeg sprunget morgenmaden over og bare spist lidt frugt på arbejdet. Det har betydet, at jeg har været voldsomt sulten, når jeg er gået til frokost buffeten på arbejdet. Selvom jeg har forsøgt at spise fra den sunde del og holdt mig til grønt, kød og kun lidt brød, så har jeg nok spist for meget. Jeg har simpelthen været for sulten til kun en enkelt portion.

Derfor har jeg ændret morgenmaden, så jeg nu står op til et solidt måltid. Enten en god portion skyr med mysli. Eller havregrød med enten revet æble eller banan i skiver. Det mætter og betyder, at jeg er mere fornuftig til frokost.

Forhåbentlig giver det også resultater næste gang, jeg stiller mig på vægten.

Fakta

Glenn Christensen, 37 år og bor i Nyborg.

Single og far til to piger på 3 år og 14 år.

Startvægt 129,5 kilo

Mål: Ned under 100 kilo

Kendt fra: Ekstremt fed på TV3

Følg ham på Facebook her: https://www.facebook.com/glennskamp
 

Læs også masser af historier om De unge mødre på udeoghjemme.dk

Hos Ude og Hjemme følger vi også De unge mødre fra Kanal 4 på tæt hold, så du kan få alt det med, som du ikke ser på tv.

Gæt hvilken ung mor der har tatoveringen

Sponsoreret indhold