Kultur

Enighed efter koncert på Rådhuspladsen: En oplevelse for livet

25. marts 2014 af Martin Hjort/StarPress, Foto: DR
Omkring 20.000 mennesker trodsede kulden og mødte op på Rådhuspladsen i København for at se X Factor-finalisterne optræde.

Det blev en oplevelse for livet for alle de optrædende på Rådhuspladsen mandag aften.
- Det var helt sindssygt, fortalte Henriette, da Ude og Hjemme taler med hende lige efter, hun er kommet ned fra scenen.

Hun havde slet ikke turde håbe på, at der ville komme så mange mennesker, som der kom.
- Jeg regnede med, der ville komme 5.000. Så da de sagde, at der havde været 20.000, tænkte jeg bare what!

For hende er målet nået ved, at hun er kommet i finalen. Alt herfra er bonus, fortæller hun.
- Selvfølgelig vil jeg gerne vinde, men det ville være en bonus. Mit mål har hele tiden været at komme til finalen.

Også Lucy var noget rundtosset ovenpå oplevelsen med de mange mennesker på Rådhuspladsen.
- Det var så vildt. Sikke en energi og en masse fantastiske mennesker, der var.

Flere har nordmanden som favorit til at løbe med sejren. Men det tør hun ikke selv spekulere i.
- Jeg vil ikke tænke på, at jeg er favorit. Jeg prøver at fokusere på det, jeg skal gøre og så tage det derfra.

Samme indstilling har Blachmans tilbageværende gruppe, Anthony Jasmin.
- Alle har en god chance, for alle er super dygtige, så vi går ind på scenen og fyrer den af, så må vi se, hvad der sker.

De var selvsagt også ellevilde efter oplevelsen foran de mange fans.
- Det var sindssygt. Vi fik et kæmpe boost, da vi var derinde. Det var det fedeste. Det var som at høre et brøl fra en løve, fortalte de efterfølgende.

Anthony Jasmin gør meget ud af at pleje deres fans. Som de eneste stod de en halv time før showstart og skrev autografer til dem, der ville have det. Og det er ikke en tilfældighed, fortæller de.
- Vi går meget op i at gøre vores fans glade. Det er ligeså meget deres fortjeneste, som det er vores, at vi står her. Det tager os to sekunder at skrive en autograf eller få taget et billede, men det skaber stor glæde hos dem.

Ingen vil påtage sig rollen som favorit
Det var ikke kun for deltagerne, at det var en stor fornøjelse at opleve begejstringen fra de mange mennesker på Rådhuspladsen. Det var det også for dommerne.

Thomas Blachman er den af de tre, der har siddet ved dommerbordet flest gange - og som dermed har oplevet mest. Men selv han var rørt over fremmødet, og - ikke mindst - sine deltageres optræden.
- Det var en fantastisk at se. Jeg er imponeret over hvor godt, de klarer det. Det er to unge mennesker, alligevel så klarer de presset og alt det, der følger med udenom showet, helt fantastisk.

Både Lina og Remee har tidligere vundet konkurrencen. Det har Blachman aldrig prøvet. Og selvom mange mener, at han med Anthony Jasmin aldrig har haft større chance for at løbe med titlen, så påstår han, at det ikke er noget, han tænker på.
- Jeg har ingen anelse om, hvordan deres chancer er for at vinde. Men jeg er utrolig glade for dem. De er så uskyldige og troværdige. De er rigtig gode rollermodeller for ungdommen. Jeg håber, de fortsætter efter X Factor. Det fortjener de.

Også Remee var glad for den måde hans tilbageværende kort i konkurrencen, Lucy Mardou, klarede sig. Han er spændt forud for fredagens finale.
- Jeg håber på, at Lucy får lov til at synge sin sang i finalen. Det er jo kun de to bedste, der får lov til det. Hun er et af de største talenter, der har været med i denne konkurrence overhovedet. Hun fortjener det, sagde han og sagde dermed også, at han ikke har lyst til at påtage sig favoritværdigheden på sin deltagers vegne.

Det samme gælder hos Henriettes coach, Lina Rafn.
- Vi spekulerer overhovedet ikke på, om hun kan vinde. Det vigtigste var, at hun kom i finalen. Det gjorde hun. Nu får de alle tre deres single udgivet. Det fortjener hun - hun har knoklet for at komme til finalen. Så jeg er glad.

 

Populære historie om de kendte

Vild med Dans gjorde Vickie Jo invalidLæs også masser af historier om De unge mødre på udeoghjemme.dkHos Ude og Hjemme følger vi også De unge mødre fra Kanal 4 på tæt hold, så du kan få alt det med, som du ikke ser på tv.

Se galleriet med de nye unge mødre fra sæson 17 nedenfor.

Sponsoreret indhold