Kultur

Fantastisk danser på 158 kilo

12. februar 2015 Karin Heurlin
TLC
30årige Whitney var engang en slank danser. Men da hun tog voldsomt på, mistede hun al lyst til at træde ud på dansegulvet, og hun var igennem en svær depression. Men i dag har hun rejst sig og har fundet danseglæde på trods af sine mange kilo
Whitney Thore

- Jeg kan ikke tro, hvor meget jeg tog det for givet, dengang jeg var tynd.

Sådan siger den 30årige Whitney Thore, som engang var en spinkel danser på 50 kilo. Danser er hun stadig. Men i dag er kroppen en anden, og vægten siger 158 kilo.

Vægtstigning tog danselysten

Whitneys vægtstigning kom hurtigt og pludseligt, da hun startede på college. Den voldsomme forandring var svær at leve med. Og svær at se på. Derfor trak Witney sig fra sin elskede dans, fordi hun ikke kunne klare at se sig selv i de store spejle.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Psykisk tog vægtstigningen hårdt på hende. I lang tid var hun nede i et sort hul af depression, mens danseskoene stod helt stille.

Forbillede for kvinder

Men en dag fik hun nok. Ikke at hun begyndte at tabe sig. Men hun begyndte at danse igen. Det gav hende en kæmpe glæde – og tusindevis af skulderklap, da hun lagde videoer med sin dans på nettet. Whitney blev lynhurtigt et forbillede for kvinder over hele verden, og i dag danser hun stædigt videre, selvom vægten aldrig har været højere.

Nu får hun også sit eget tv-program ”Whitney: Mit fede danseliv” på TLC, som bliver vist på dansk tv første gang den 4. marst klokken 22.

Se Whitney dans her. Det er næsten umuligt ikke at blive glad af at se på hende.

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sponsoreret indhold