Flemming Antony har skrevet over 60 hits til Dansktoppen

Flemming Antony: Over 40 år med hits, fest og fodbold
I juni 2017 har popsangeren, skribenten og chefredaktøren Flemming Antony 70-års fødselsdag. Som selfmade popsanger og chefredaktør samt ejer af Brønshøj-Husum Avis gennem mere end et årti, har han klaret sig godt i sprint mellem to karrierer. Selv om der har været både op- og nedture at slås med. Hele 60 sange på Dansktoppen og en del af dem på salgslisten taler sit eget sprog om en dedikeret sanger. Han startede dog sin karriere et lidt andet sted og blev skrev sportsartikler og artikler om datidens musik for Vanløse Avis.
Fik kontrakt og skrev landeplage
Det var på den tid, at han også forsøgte sig som tekstforfatter til Johnny Reimars første dansksprogede soloplade. Inspireret af Johnny Reimars succes sendte han et brev til pladeselskabet Tono, hvori han skrev om sit kendskab til et nyt talent, som sagtens kunne konkurrere med de kendte slagersolister. Da han blev bedt om at sende talentet til et møde, tog han selv af sted og indrømmede, at det var ham selv, der var tale om. Efter en del måben kunne man heldigvis godt se komikken. Flemming blev bedt om at komme til prøve:
– Da jeg trådte ind i Rosenberg Studiet i Vanløse, fik jeg et chok, fortæller Flemming.
– Her sad selveste Gustav Winckler med lige så legendariske Papa Bue og Tono’s ind spilningschef Carsten Elgstrøm, der tidligere var med til at starte Sir Henry & his Butlers. Men efter en veloverstået frokost, kunne han underskrive en toårig kontrakt med Tono.
Kun et halvt år efter Dansktoppens premiere fik Flemming sin debut på listen i foråret 1969 med sangen ”En dreng spiller Bach”. Den blev fulgt op af ”To piger fra Holstebro”, som blev en af sommerens landeplager. Skribenten Flemming Antonsen var blevet til popsangeren Flemming Antony.
I årene, der fulgte, var det den del af karrieren, der blev fulgt op på. I mellemtiden blev han gift og fik to børn. I løbet af kort tid blev han landskendt, headhuntet til et job som talentspejder og producer hos det tyske pladeselskab Telefunken, hvor han i syv år var med til at opbygge deres danske afdeling.
Det var også i denne periode, at han lancerede Gladsaxes daværende borgmester Erhard Jakobsen som popsanger med et svar på John Mogensens ”Der er noget galt i Danmark”. Erhards ”Dybbøl Mølle maler stadig” blev en af de mest omtalte indspilninger på det tidspunkt. Ikke bare i Danmark. Historien om den syngende borgmester og politiker gik verden rundt.
Birthe Kjær om sine 40 år som Dansktop-dronning
Succes på succes
I 1972 fik Flemming lavet den første af mange senere populære fodboldsange. ”Rød-hvide farver” fra 1972 med navne som Allan Simonsen og Per Røntved blev et hit og medførte, at Dansk boldspilunion bad Flemming Antony indlede årets pokalfinale i idrætsparken. Og succesen fortsatte bare.
I 1973 blev ”Kærlighedens hus” Flemmings 10. succes på Dansktoppen. Og jubilæumsplaceringen blev fejret med intet mindre end 1. pladsen. Han havde også etableret et kendis-fodboldhold med deltagelse af bl.a. Keld Heick, Peter Belli, Sir Henry, Lille Palle, Bent Werther og Gert Günther. Det spillede både regelmæssigt og specielle kendiskampe i mange år frem.
Da Danmarks Radio indførte ny censur og lukkede Dansktoppen og alle øvrige hitlister i april 1977, og de danske kunstnere fik det svært. Flemming tog konsekvensen med det samme og stoppede som popsanger og vendte tilbage til sit journalistiske virke. Blandt andet som journalist på Billed-Bladet, hvor han dækkede fodbold og popmusik. Og så skrev han lige endnu et hit, nemlig ”Og det var Danmark”.
Flemming kom til VM i Mexico i 1986 som udsendt af Billed-Bladet, senere til Eurovision, og i løbet af 90’erne, slog han alle rekorder og nåede op på 60 forskellige sanghits, hvoraf seks nåede 1. pladsen.
I dag holder Flemming foredrag om sit spraglede liv i show-sports- og popbanen. Samt passer sin journalistiske net-baby, ”2700-netavisen,” og har lige udsendt sangen ”Vi Danser” efter en kortere pause som sanger.
Torben Lendager har været en del af Dansktoppen i en menneskealder