Kultur

Flyttet og forlovet

27. juli 2010 af Marianne Knudsen
Katharina Pedersen har droppet lejligheden i Vejle til fordel for en tilværelse i København med kæreste Peter S. Kragh. Nu har parret også forlovet sig

Første gang 23-årige Katharina Pedersen fra "De unge mødre" var på besøg hos sin kæreste Peter i København, turde hun knap nok bevæge sig uden for døren. Fordommene om en farlig, uvenlig og voldelig hovedstad havde brændt sig fast i den unge mors bevidsthed, men efter adskillige besøg har Katharina ændret holdning.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Læs også: Drømmer om at blive ung mor

Faktisk er hun gået hen og blevet så begejstret for byen, at hun og sønnen Mikkel på fem år i ferien har kvittet bopælen i Vejle og er flyttet ind hos Peter, 25, på Amager. - Det er helt vildt fedt. Vi kunne bare ikke undvære hinanden længere, fortæller Katharina glad, mens Peter slæber hendes flyttekasser op på anden sal i deres nu fælles lejlighed.

Frygter ADHD
Parret har været kærester i knap ni måneder og har hidtil måttet pendle frem og tilbage i weekenderne for at pleje deres forhold. Men nu kan de unge forældre altså være sammen hver eneste dag. - Jeg har hele tiden været indstillet på, at hvis vores forhold holdt, var det Mikkel og jeg, der måtte flytte, fordi Peters søns mor bor her. Alligevel var det da hårdt at sige farvel til min familie og alle vennerne, smiler Katharina.

Læs også om Line Cecilie fra De unge mødre: Folder sig ud som Side9-pige

Sammen med sin søn skal hun nu til at finde sig til rette i den store by. Mikkel venter på en børnehaveplads, og når det er faldet på plads, har Katharina planer om at begynde på HF. - Det er vigtigt for mig, at Mikkel først og fremmest falder til ro. Vi har endnu ikke fået en diagnose, men han har måske ADHD.

Forlovet
Kæresten, Peter S. Kragh, der har sønnen Lucas på fem år sammen med Christina Brodersen, der også er kendt fra "De unge mødre", er jublende lykkelig over, at han endelig har fået sin elskede kæreste tættere på. - Jeg har jo savnet hende, når vi ikke har været sammen, så det her bliver dejligt, siger han, der for nylig overraskede Katharina ved at spørge, om hun ville forlove sig med ham.

- Det kom fuldstændig bag på mig, så jeg skulle lige tænke over det. Vi havde nemlig aftalt, at vi ikke ville forloves, fordi vi begge har været det før, og det endte ikke specielt godt. Men efter en tænkepause endte jeg altså med at sige ja, griner Katharina, der glæder sig til sit nye liv i storbyen.

Sponsoreret indhold