Kultur

Gitte blev frue på gården

4. januar 2016 af Morten Nøhr Mortensen. Foto: Maria Tuxen
Ole Andersen var en ensom mand. Godt nok havde han sine 200 økologiske malkekøer og sin altid trofaste hund, Zita. Men han manglede alligevel en kvinde i sit liv. Det fik han gennem tv2-programmet Landmand søger kærlighed, og det førte store forandringer med sig på gården.

Når landmand Ole Andersen tager gummirøjserne på og spankulerer ned over markerne på sit økologiske landbrug ved Kolding, har han selskab af sin schæferhund, Zita. Men ensomheden har også været en fast følgesvend i snart alt for mange år.

Nu er der dog sket noget drastisk i Oles liv. I et sidste håb om endelig at finde kvinden i sit liv deltog han i TV 2-programmet ”Landmand søger kærlighed”. Det gav gevinst.

Gitte har aldrig boet eller arbejdet på en gård. Men hun kaster sig gerne ud i selv de største opgaver. Her lærer Ole hende at køre traktor.

Frue på gården

Da Ude og Hjemme besøger Hulskovgård, lidt uden for Kolding, bliver vi modtaget af en kvinde ved døren. Det viste sig at være en ganske særlig en af slagsen. 51-årige Gitte Jensen fra landsbyen Vinkel ved Viborg var nemlig blevet ny frue på gården. Kun en måned efter at Ole kastede sig ud i sit livs mest dristige projekt – nemlig at finde kærligheden på landsdækkende tv – var Gitte flyttet ind. Og nu deler parret både hjem og soveværelse.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

– Jeg var faktisk rigtig ked af at være alene. Det bliver let ensomt. Hvad skal man lige lave, når man kommer ind til et tomt hus efter arbejde. Jeg har virkelig manglet en at dele mit liv med, lyder det ærligt fra Ole, inden han stråler op i et smil og tager kærligt om Gitte, der sidder i sofaen ved siden af ham.

– Det har jeg så fundet nu. Det betyder meget, lyder det fra den følsomme landmand, der har en lun humor, som ramte lige i hjertet på Gitte.

LÆS OGSÅ: Rachel fra Årgang 0: Det bedste der er sket mig nogensinde

Også hun har været alene i en årrække. Hun havde dog ikke travlt med at finde en ny. Men da hun så Ole i programmet ”Landmand søger kærlighed”, var hun solgt.

– Han lød simpelthen til at være så sød og rar. Og det er han jo også. Og så er Ole også en gammel drøm, der går i opfyldelse. Da jeg var yngre, drømte jeg altid om at finde en landmand, siger hun og giver ham et kærligt klem.

Gitte flyttede ind uger efter, at tv-optagelserne stoppede. Og allerede nu har det haft en ganske positiv indflydelse på Oles hjem, som han – mildt sagt – ikke ofrede den største opmærksom tidligere. Væggene i stuen var holdt i stærke gule farver. Og der var hele to sofaarrangementer og et spisebord med seks stole presset ind i et forholdsvis lille rum. Det hele var dekoreret med henkastede gule ringbind og nogle underfundige pynteglas i vindueskarmen.

Sådan er det ikke længere. Gitte byder indenfor i en pertentlig nymalet stue. Vi sætter os i en nyindkøbt sofa, mens vi nyder den orden og hygge, der er kommet ind i rummet. Til gengæld er de fleste af Oles møbler røget ud i stalden.

Der er blevet sat skik på stuen, efter at Gitte flyttede ind. Oles gamle møbler røg ud i stalden, og så blev der malet og købt nyt.

Nymalet stue

– Jeg har jo altid haft svært ved at smide noget ud. Men det hjalp, da jeg fik lidt hjælp, griner Ole, der sidder helt tæt op ad Gitte og ofte giver hende et klap på låret.

Selv om det er gået stærkt for det midaldrende par, føler de sig allerede nu sikre på, at de passer godt sammen. Gitte har arbejdet en årrække som gravermedhjælper på en kirkegård, og hun har også arbejdet på mejeri, hvor hun har lavet fetaost. Hun har dog aldrig arbejdet eller boet på en gård. Lige nu er hun arbejdsløs. Eller det vil sige – hun er blevet hjemmegående. Og det kræver faktisk sin kvinde at være frue på Hulskovgård.

LÆS OGSÅ: Hold da op en forskel : Nu har Camilla fra De unge mødre tabt mere end 26 kilo

Ole og Gitte er nemlig blevet enige om, at det såkaldt gamle kønsrollemønster er gældende på godset. Her er det Ole, der passer dyrene og gården. Og Gitte, der passer huset og laver mad.

– Det har jeg det helt fint med. Jeg skal jo også have ham fedet noget op. Han er jo så mager, griner Gitte.

Gitte har fået en særlig opgave. Hun skal tage sig af kalvene, der kræver særlig omsorg den første tid. De skal bl.a. lære at drikke mælk af en skål.

Tidligere har Ole selv stået for madlavningen – men dog suppleret med mad hjemme fra sin mor i Kolding, som han troligt har besøgt en gang om ugen.

– Jeg havde jo nok den holdning til madlavning, at alt, der tog over 10 minutter at lave, det gad jeg ikke. Så det er virkelig skønt at komme ind til Gitte, lyder det fra den glade landmand, der nu også jævnligt bliver præsenteret for hjemmebagt kage til eftermiddagskaffen.

LÆS OGSÅ: Camilla blev stoffri og tabte 45 kilo

Men selv om standarden i stuehuset er øget betragteligt, skal Ole nu ikke regne med, at Gitte vil nøjes med kun at være chef ved kødgryderne. Faktisk har Ole lovet hende, at hun skal lære at køre traktor. Og så er de allerede blevet enige om, at der er en særlig opgave på gården, som Gitte kan starte med.

– Jeg tror, Gitte kan blive god til at tage sig af kalvene. Det er et meget vigtigt arbejde at sørge for, at de tager mælk til sig, når de er helt små. Og så skal man også sætte sig ind i båsen og snakke lidt med dem, så man præger dem positivt. Det betyder jo, at de bliver mere omgængelige, når de bliver store. Den slags opgaver er kvinder tit bedre til end mænd, mener Ole.

Gitte glæder sig. Faktisk er hun klar til at kaste sig over det meste.

– Jeg synes, det hele er så spændende, siger hun.

Der er dog også et liv uden for gården. Og Gitte har allerede fået lokket Ole med på et særligt projekt for kun de to. De skal til at gå til standarddans en gang om ugen.

Sponsoreret indhold