Kultur

Gravide Martinna fra De unge mødre: Måske vil jeg tandemamme

10. april 2016 Foto: Janus Nielsen/Kanal4 - Af Kristan Bo Eriksen
Martinna fra De unge mødre venter sit andet barn til oktober. Hun er plaget en hel af kvalme under sin graviditet, men hun har alligevel kræfter til at tænke over, hvordan det bliver, når hendes kommende barn er født.

”Måske vil jeg tandemamme dem, men lige nu tager vi bare en dag af gangen”, skriver Cellina Martinna på Instagram.

Hun er 11 uger henne i sin graviditet, og overvejelserne om tandemamning kommer, da hun bliver spurgt af en af sine følgere på Instagram, hvad hun vil gøre med hensyn til fortsat at amme Milan - der netop er blevet 2 år - når den lille ny er kommet.

- Det er ikke fordi, jeg af princip absolut vil amme Milan. Men jeg ønsker bare at gøre det, der er bedst for ham, og så længe han har behov det, og så længe jeg synes, det er rigtigt, fortsætter jeg, siger Martinna.

LÆS OGSÅ: Cellinas dobbelte glæde: Fødselsdag og ny baby på vej

- Men det er da hårdt at amme, når man er træt og har kvalme på grund af graviditeten, siger hun.

Godt mod søskende-jalousi

- Mange af de kvinder, jeg har talt med, som har tandemammet, siger, at det knytter børnene sammen på en hel unik måde, og at man mange gange undgår søskende-jalousi, siger Martinna.

- Jeg synes, tandemamning er enormt smukt, og jeg beundrer de kvinder, som har overskuddet og modet til det. Mange tror, at fordi de bliver gravid med nummer to, skal de afbryde amningen, og det er egentlig ret ærgerligt, da der er mange fordele ved tandemamning.

LÆS OGSÅ: Derfor jubler Nadja altid 1. april: Sejrsråb og glæde

Det er derfor, Martinna måske vil fortsætte med at amme Milan, også efter den lille ny er født, men kun hvis det er det, der skal til, for at hendes to børn trives på den bedste måde.

For meget chokolade

Lige nu trives Martinna selv ikke helt perfekt med sin graviditet. Hun er meget plaget af kvalme, og har prøvet stort set alt for at bekæmpe den. På et tidspunkt tog hun sig en filur-is, for at dæmpe syptomerne, og hun har prøvet kvalmearmbånd.

-Men der er ikke rigtig noget, der hjælper. Det er bare hormonerne, så jeg må bare lade tiden gå og håbe, det bliver bedre, siger hun.

Martinna har som en del af det normale graviditets-tjek fået målt sit blodsukker hos lægen, men det er helt normalt, og det er ikke lavt boldsukker, der giver kvalmen.

LÆS OGSÅ: Stephanies store overraskelse: Mors hemmelige plan

Men trods alt har Martinna stadig overskud til at joke lidt.

”Jeg glæder mig så meget til, at man ikke længere er i tvivl, om det er graviditet eller bare for meget chokolade”, skriver hun på Instagram, hvor hun samtidig har lagt et billede op af sin mave.

Sponsoreret indhold