Kultur

Guide: Tre friske forestillinger

9. november Af Anna Møller.
Foto: Odense Teater.
Teater kan være et gensyn med en elsket klassiker, og det kan være en helt ny og anderledes oplevelse. Her er tre forestillinger til dig, der vil en tur i teatret.
Sæder i et teater

1. Selskabssang

Teatret Svalegangen i Aarhus lover ’next level’ fællessang i deres nye forestilling ”Selskabssang”, hvor komponist Kirstine Fogh Vindelev har genopfundet den yderst danske festsangstradition, og hvor stolerækker er udskiftet med borde og bænke.

Velkendte melodier som ”Jeg er havren” og ”Jens Vejmand” får publikum i sving sammen med anekdoter fra forestillingens vært, skuespiller Victor Marcussen, og de nyskrevne tekster er bramfri hyldester til indre og ydre kriser.

”Selskabssang”. Teatret Svalegangen, 25. november-16. december. Billetpris inkluderer en mindre festmenu med vin.

Forestillingen "Selskabssang"
Foto: PR.
Giv Ude og Hjemme i julegave
6 nr. for kun 249 kr.

2. Skatteøen

Er du mere til familievenlig musical med elskede Sebastian-sange om alt fra skattekister til alverdens oste, så kan små og store (gen)opleve ”Skatteøen” i Folketeatrets nye opsætning.

Historien om eneboere, pirater og søulke på det caribiske hav er et hæsblæsende eventyr, der anbefales fra seks år, og dramatiseringen lavede Preben Harris og Sebastian frit efter R.L. Stevensons roman.

”Skatteøen”. Folketeatret, indtil 31. december. Turné rundt i landet fra 26. januar.

Skatteøen
Foto: PR.

3. Et juleeventyr

En anden klassiker, der vanen tro sættes op her tæt på adventstiden, er Charles Dickens’ spøgelseshistorie ”Et juleeventyr”.

Odense Teater fortæller – i samarbejde med Aarhus Teater – den magiske historie om gnieren Ebenezer Scrooge, som vrisser af alt og alle og hader jul.

Mikkel Bay Mortensen ses i hovedrollen, mens komponisterne Marie Koldkjær Højlund, Anders Boll og Steffen Lundtoft har taget kendte julesalmer som ”Dejlig er den himmel blå” og ”Det kimer nu til julefest” under kærlig (elektronisk) behandling.

”Et juleventyr”. Odense Teater, 11. november-23. december.

"Et juleeventyr" Odense Teater
Foto: Emilia Therese.

Sponsoreret indhold