Kultur

Guide: Tre gange bøger

26. oktober Af Anna Møller.
Foto: Unsplash.
Efteråret myldrer med biografier og samtalebøger, og her er tre nye af slagsen.
Et billede og en bog på et bord

1. Når vi ånder i takt

Som en af landets mest populære entertainere har Niels Hausgaard gennem et halvt århundrede fortalt om stort og småt, altid på sin helt egen facon med skarpe betragtninger og underspillet komik.

I ”Når vi ånder i takt” fortæller Niels Hausgaard levende om, hvordan historiefortælling har præget hans liv – for han mener nemlig, at vi i en verden fuld af skærme, støj, sociale medier og tv-serier ad libitum ikke må glemme at dele historier med hinanden.

Samtidig fortæller han historier fra sit eget liv, og det er noget af det, han er bedst til. Bogen er skrevet i samtale med journalist Dorthe Løwendahl Bomann.

Niels Hausgaard og Dorthe Løwendahl Bomann: Når vi ånder i takt. Lindhardt og Ringhof, 300 kr.

Bogen: Når vi ånder i takt
Foto: PR.

2. Elon Musk

Biografien om Elon Musk har allerede fået stjerneregn og ros mange steder, og det er da også en velskrevet og nuanceret historie tech-iværksætteren, der både er en af verdens rigeste og en af vor tids mest kontroversielle skikkelser.

Forfatteren bag, Walter Isascson, er bl.a. professor i historie og har portrætteret Apple-grundlæggeren Steve Jobs, og for at skrive biografien ”Elon Musk” fulgte han sydafrikanske Musk tæt gennem to år og interviewede både manden selv, hans familie, venner, arbejdskolleger og fjender, og i sidste ende stiller bogen spørgsmålet: Er Elon Musks dæmoner en forudsætning for nytænkning og fremskridt?

Walter Isaacson: Elon Musk. På dansk ved Jakob Levinsen. Gutkind, 400 kr.

Bogen Elon Musk
Foto: PR.

3. Min egen stemme

Vi er mange, der har fulgt popikonet Britney Spears tæt gennem hendes hvirvelvind af et liv – et liv, der har budt på store op- og nedture.

I en alder af 41 år har hun endelig genvundet retten til sit eget liv efter tretten år under forvaltning af sin egen far – og en retssag i 2021, hvor hun endelig kom til orde – og nu udgiver hun en erindringsbog, hvor vi får hele historien fra Britneys eget perspektiv.

Bogen er skrevet med ærlighed og humor, og ”Min egen stemme” er en rørende fortælling om frihed, berømmelse, moderskab, overlevelse, tro og håb.

Britney Spears: Min egen stemme. På dansk ved Nikolaj Steen Møller og Per Taagaard. Politikens Forlag, 300 kr. Udkommer torsdag.

Bogen "Min egen stemme"
Foto: PR.

Sponsoreret indhold