Kultur

Guide: Tre nye film

23. marts Af Anna Møller. Foto: Unsplash og PR.
Der er masser af gode film at kaste sig over i øjeblikket. Her er tre af slagsen – om du så er til selvbiografisk coming-of-age, kunstnerhistorie eller et psykologisk drama, der overrasker.
Popcorn på gul baggrund

1. The Fabelmans

Steven Spielberg er næsten altid garant for en god storfilm. Hans nyeste hedder ”The Fabelmans” og er et personligt portræt af de mennesker, der har formet hans eget liv og karriere. Spielbergs unge alter ego i filmen, Sammy Fabelman, drømmer om at lave film og bliver støttet af sin kunstneriske mor, Mitzi, der er spillet af Michelle Williams.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Den mere videnskabelige far mener derimod, at film bare er en hobby, og en dag afsløres en hjerteskærende familiehemmelighed, der ændrer alt. ”The Fabelmans” vandt publikumsprisen ved Torontos internationale filmfestival sidste år.

”The Fabelmans”. Biografpremiere torsdag.

Foto: PR.

2. Munch

Edvard Munch er Norges største og mest kendte kunstner og ophavsmand til maleriet ”Skriget”, der satte auktionsrekord og blev solgt for svimlende 107 millioner dollar (606 millioner kroner) i 2012. Få kender imidlertid hans dramatiske livshistorie, hvor han bl.a. blev forelsket i en gift kvinde, oplevede store nederlag som kunstner og blev indlagt på en ’nerveklinik’ i København.

Rollen som Edvard Munch spilles af fire forskellige skuespillere, heriblandt Anne Krigsvoll (billedet) som den aldrende maler. Danske Jesper Christensen har også en central rolle i filmen.

”Munch”. Premiere på Vialay fredag.

Udklip fra familien Munch
Foto: PR.

3. Superposition

Har du mod på en mystisk film, der ligner et mareridt visse steder, så debuterer instruktør Karoline Lyngbye med den originale ”Superposition” i denne uge.

Marie Bach Hansen og Mikkel Boe Følsgaard spiller Vesterbro-parret Stine og Teit, der sammen med deres lille søn Nemo dropper hamsterhjulet til fordel for et isoleret liv med plads til kreativ udfoldelse i den svenske natur. Det viser sig bare, at de ikke er de eneste med den ide, og da deres søn forsvinder, er de nødt til at se nogle dæmoner (og egoer) i øjnene.

”Superposition”. Biografpremiere torsdag.

Familien i filmen Superposition
Foto: PR.

Sponsoreret indhold