Kultur

Guide: Tre sjove påskeideer

4. april Af Anna Møller.
Foto: Unsplash.
Påsken bruger mange på at mødes med venner og familie. Vi spiser lækker mad og hygger, og måske har vi faste traditioner med at puste æg, lave skattejagt eller noget helt tredje. Her er lidt inspiration fra hele verden, hvor der findes mange påsketraditioner.
Farverige påskeæg

1. Påskekrimmen

I Norge har de traditionen Påskekrimmen, der går ud på at (op)læse, se og høre krimier og detektivhistorier i løbet af påsken. Det må siges at være en aktivitet, der også fungerer i dårligt vejr.

Påskekrimmen er meget populær i Norge, så sendefladen er spækket med spænding, og selv nogle mejerikoncerner tager del i traditionen ved at printe små mordgåder på mælkekartonerne.

Påskekrimmen, Norge.
Påskekrimmen, Norge.
Foto: Unsplash.

2. Vandkamp

Er vejret til det, kan en polsk vandkampstradition måske være sjov at prøve. I Polen fejrer de nemlig Śmigus Dyngus, der på dansk betyder ’Øsregnende Mandag’, fordi aktiviteten sker hvert år på mandagen i påsken.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I gamle dage var det mest singlefyre, der jagtede singlepiger med en spand vand i hånden, men i dag er det mere alle mod alle. Til den polske vandkamp vælger man selv vandvåben, så alt er tilladt: Vandpistoler, tomme shampooflasker, sæbebeholdere eller en god gammeldags spand.

Vandkamp mellem unge mennesker
Vandkamp, Polen.
Foto: Unsplash.

3. Drageflyvning

I Bermuda er det en tradition, at man flyver med drage i påskeferien. Ofte laver bermudianere laver deres egne drager af træstykker, farvet papir og sjove former, og på alle dragerne er der sat et specielt papir fast, så det laver en brummende lyd, der er kendt som den bermudianske lyd af påske.

Langfredag kan man mødes med andre og vise sin kreation frem til den årlige dragefestival på Horseshoe Bay Beach.

Dreng der flyver med drage
Drageflyvning, Bermuda.
Foto: Unsplash.

Sponsoreret indhold