Kultur

Hannah Melissa genoplivede sin mor

30. november 2015 af Joan Andersen. Foto: Gregers Kirdorf, Janus Nielsen
Efter et skænderi fik Hannah Melissas mor pludselig hjertestop. Hannah Melissa måtte genoplive sin elskede mor med vejledning fra alarmcentralen. Da ambulancen kom, nægtede moren at tage med på hospitalet. Det var tæt på at ende helt galt.

- Vi havde haft en ligegyldig diskussion, hvor der blev råbt og skreget, der blev sagt mange sårende ord, og til sidst gik jeg op ovenpå for mig selv, fortæller Hannah Melissa på sin blog.

Det var den 16. november. Hendes mor Helle var på besøg, og Hannah Melissa var alene med hende, da Cecilya var i skole, og Molly var med hendes forlovede René, som skulle hente sin egen mor.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Læs også: Fandt nyfødt pige levende begravet

Genoplivede sin mor

Ovenpå kunne Hannah Melissa pludselig høre sin mor råbe om hjælp.

- Jeg troede egentlig bare, at det var et råb for opmærksomhed, men selvfølgelig gik jeg ned alligevel, fortæller den unge mor.

Hendes mor lå på køkkengulvet og klagede over smerter i brystet, inden hun faldt bevidstløs om.
- Jeg tog telefonen og ringede 112, fik dem til at sende en ambulance, og derefter fik jeg en sygehjælper i røret, fortæller Hannah Melissa.

Hendes mor trak vejret. Hannah forsøgte at bevare roen og fik lagt hende i aflåst sideleje.

- Panikken bredte sig i hele kroppen, da hun pludselig stoppede med at trække vejret, skriver Hannah.

- Jeg råbte og græd, men bevarede koncentrationen, så godt som jeg overhovedet kunne, fortæller hun.

Alarmcentralen guidede hende igennem, mens Hannah Melissa udøvede førstehjælp. I et langt minut trak hendes mor ikke vejret.

- Jeg pressede hænderne hårdt imod hendes bryst gentagne gange, og til sidst fik jeg liv i hende. Hun hev efter vejret.

Helle lider i forvejen af lungesygdommen KOL og har også fået konstateret Alzheimers. Hun har også været ramt af kræft flere gange i både lunger, tarme og endetarm, og for mange år siden fik hun konstateret en uhelbredelig sygdom i hjernen, som gør, at hendes krop falder sammen, som seerne måske har bemærket, når hun har været med i De unge mødre.

Læs også: Når far skifter ble: Så galt kan det gå

Nægtede at tage på hospitalet

Helle blev lagt på en båre og kom ud i ambulancen, hvor hun langsomt kom til sig selv.

- Hun kom nogenlunde til sig selv og gik helt i panik. Hun anede ikke, hvad der var sket. Hun er meget sygehusskræk, så hun nægtede simpelthen at tage med, forklarer Hannah Melissa.

- Jeg blev så ked af det og frustreret. Hun havde lige været ved at dø for øjnene af mig, og jeg reddede hendes liv, men alligevel nægtede hun. Vi gik indenfor, og jeg sagde, at jeg aldrig ville tilgive hende for det.
Hannah Melissa ringede efter René, som skyndte sig hjem.

- Da René og hans mor kom hjem, fik han heldigvis overtalt min mor til at komme på sygehuset, og vi nåede lige nøjagtig derind, da hun fik et hjertestop igen, fortæller den unge mor.
Endnu engang blev Helle genoplivet.

Udskrev sig selv

Lægerne tog en masse prøver, men konstaterede, at hendes hjerte ikke fejlede noget. De ville beholde hende natten over til observation.

- Hun nægtede. Hun udskrev halv om halv sig selv, fortæller Hannah Melissa.
Heldigvis har det ikke været problemer siden.

Læs også: De allermindste i halloween-kostume. Se de søde billeder

- Frygten sidder der stadigvæk. Den største ting, jeg priser mig lykkelig over, er, at børnene ikke var hjemme. Cecilya var i skole, og Molly var med René ude at køre, fortæller hun.

Helle klager fra tid til anden over smerter i brystet.

- Nervøsiteten kommer frem hver gang, men desværre kan der ikke gøres noget imod hendes vilje, men jeg krydser fingre for, og håber inderligt at det var en engangsoplevelse. Jeg elsker dig mor, skriver Hannah Melissa på sin blog.

Sponsoreret indhold