Kultur

Hannah Melissa mishandlet af plejefamilie

28. august 2012 af Joan Andersen
Hannah Melissa Ginic fra De unge mødre blev selv tvangsfjernet som lille og placeret hos frygtelige plejefamilier, som slog hende og låste hende inde. Her er hendes beretning om svigt og ulykke. Heldigvis ser det ud til at ende lykkeligt.
Foto: Gregers Kirdorf
Foto: Gregers Kirdorf

For Hannah Melissa Ginic fra De unge mødre har livet allerede budt på en masse svigt.

- Hun kom hos en aflastningsfamilie, og deres søn befamlede hende. Hun var kun halvandet år, fortæller Hannahs mor, Helle. Hannah kan ikke selv huske det. Men hun husker tydeligt, da politiet kom og smed hende på børnehjem.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Jeg var fem-seks år. Mor havde en hurtigtvoksende tumor i underlivet, så jeg blev passet af overboerne, et ældre ægtepar. Men pludselig mente kommunen, at de var for gamle til at passe mig, og der kom en masse beskyldninger, som ikke passede. De påstod for eksempel, at jeg ikke havde madpakke med, og at jeg var beskidt, fortæller Hannah, der stadig husker synet af betjentene og sagsbehandleren, der tog hende med.

Låst inde i to dage

- Jeg kom på børnehjem. Vi boede et par stykker på hvert værelse. Jeg boede sammen med en lyshåret pige. Selv om jeg ikke var ret gammel, var jeg den, der trøstede de mindre, husker hun. Hannah var kun på børnehjemmet i kort tid, før hun kom til en plejefamilie.

- De låste mig inde på et værelse i to dage. Jeg råbte og skreg og tiggede dem om at lukke mig ud, men det ville de ikke, fortæller Hannah. Hun kom hurtigt tilbage på børnehjemmet, da plejeforældrenes hårdhændede behandling af den lille pige blev opdaget. Og snart var hun hos en ny plejefamilie.

Plejefaderen slog

- Min mor var indlagt. Vi besøgte hende, og jeg gav hende nogle tegninger, jeg havde lavet. Jeg græd selvfølgelig og ville blive hos hende, for jeg savnede min mor. Men plejefaderen tog fat i mig og hev mig med ned på parkeringspladsen og slog mig, siger hun.

Det blev heldigvis observeret, og Hannah kom tilbage til børnehjemmet. På blot to måneder nåede hun at være hos tre forskellige plejefamilier. Efterfølgende måtte den lille pige have psykologhjælp.

Fik tvangstanker

- Jeg slog hovedet ind i dørkarmen, hev håret af hovedet på mig selv og fik tvangstanker. Jeg skulle for eksempel gå op og ned ad trappen et vist antal gange, inden jeg kunne gå videre, fortæller Hannah. Hun frygter naturligt nok nu for, hvordan hendes egen datters reaktion bliver på lang sigt.

Cecilya blev tvangsfjernet af kommunen i januar i år, og først i juni kom hun endelig hjem igen. Hannah er overbevist om, at kommunen udelukkende holder øje med hende på grund af hendes fortid.

I galleriet herunder kan du klikke dig videre til flere artikler om Hannah Melissa.

Sponsoreret indhold