Kultur

Inge Yvonne er syg

23. juli 2012 af Joan Andersen
Inge Yvonne kendt fra De unge mødre har været syg flere gange i løbet af året. Nu har lægerne fundet forklaringen, og den unge mor gør sig klar til at lægge sit liv om.
Foto: Morten Nøhr Mortensen
Foto: Morten Nøhr Mortensen

Siden december har Inge Yvonne været plaget af smerter og i flere omgange været indlagt. Nu har lægerne endelig fundet forklaringen.

- I fredags fik jeg svar på prøverne. Jeg har cyster på livmoderen, diabetes 2, også kaldt gammelmandssukkersyge, og PCO, som er en hormonforstyrrelse, fortæller den 20-årige mor, kendt fra programmet De unge mødre.

- Det er svært, men jeg er jo nødt til at acceptere det, siger hun.

Hun er blevet henvist til en speciallæge med ekspertise i diabetes.

Malou Stella har også fået en diagnose og tager nu medicin

Skælver ved tanken om nåle og blod
- Hvis jeg taber 10 procent af min vægt, så vil sukkersygen nok gå væk, så det skal jeg, ellers risikerer jeg at få almindelig diabetes, forklarer Inge Yvonne Christensen og skælver ved tanken om nåle og blod.

- Det har jeg det ikke så godt med, men hvis jeg skal til at stikke mig selv, så må jeg jo lære det, siger hun.

Inge Yvonne er stadig plaget af smerterne fra cysterne, men lægerne mener, at de er så små, at de vil gå væk af sig selv. Den unge kvinde er dog forberedt på, at cysterne formentlig vil blive ved med at komme fra tid til anden resten af hendes liv.

Se det store galleri med Camilla Framnes fra De unge mødre

Tanken om PCO er straks værre
- Det betyder, jeg har sværere ved at blive gravid og større risiko for at tabe barnet, hvis det sker. Jeg vil jo gerne have flere børn, så Annabel kan få en bror eller søster, men hvis det ikke kan lade sig gøre, så har jeg heldigvis hende, siger den unge mor.

Hun afventer nu en tid hos speciallægen.

Læs historien om kvinden, der fik firlinger efter hun var erklæret barnløs pga. PCO

Sponsoreret indhold