Kultur

Inge Yvonne fik ingen støtte af mor

10. april 2013 af Niels Ole Qvist
Da Inge Yvonne blev gravid med lille Annabell, fik hun ingen hjælp fra sin mor. Carina rådede Inge til at få abort.
Foto: Morten Nøhr
Foto: Morten Nøhr

I dag er mor og datter bedste venner. Men da Inge Yvonne Christiansen var gravid med Annabell, så de intet til hinanden. Det afslører Inge Yvonnes mor nu. - Jeg bad Inge om at få en abort, men det ville hun ikke være med til. Og så endte det altså med, at vi ikke kunne være i stue sammen. Jeg syntes, det var rædselsfuldt for hende, at hun skulle være mor i så ung en alder, siger Carina Christiansen, som i dag har fortrudt sin opførsel. Var du ond? - Ja, jeg var ond, indrømmer moderen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Læs også: Line er ung mor og fotomodel

- Men det handlede nok også om, at jeg ikke kunne se mig selv i rollen som mormor. Jeg var kun 40. Det virkede helt forkert. Jeg havde virkelig svært ved at tackle situationen. Graviditeten var en hård tid for Inge Yvonne, som alle steder stødte på fordomme og undren over, at hun ville være mor som kun 17-årig. Hun boede hos sin far, og savnet efter moderen var stort i det daglige.

- Men det handlede nok også om, at jeg ikke kunne se mig selv i rollen som mormor. Jeg var kun 40. Det virkede helt forkert. Jeg havde virkelig svært ved at tackle situationen. Graviditeten var en hård tid for Inge Yvonne, som alle steder stødte på fordomme og undren over, at hun ville være mor som kun 17-årig. Hun boede hos sin far, og savnet efter moderen var stort i det daglige.

- Men jeg har tilgivet hende, siger hun med et smil og tilføjer: - Ingen kunne få mig til at ændre holdning dengang. Jeg er meget imod abort, og jeg ønskede mig mit barn. Er hjemme igen Først ved fødslen blev mor og datter genforenet. Alt nag blev fejet bort. Mormor SKULLE se sit barnebarn:

- Og så var jeg jo fuldstændig solgt. Det var kærlighed ved første blik, og i dag vil jeg ikke undvære hende for en milliard, siger Carina og sender barnebarnet et af de mange ømme blikke, der hele tiden er mellem de to. Alligevel håber moderen, at Inge Yvonne venter med at få sit næste barn.

Læs også: Dea louise vil kæmpe for at få datteren hjem

- Hun må gerne være 40 først," siger hun med et smil og tilføjer: - Jeg blev selv mor som 20-årig og føler faktisk, at jeg gik glip af meget: Alle festerne og det sjove liv med veninderne. Jeg var ærgerlig over, at Inge Yvonne skulle miste de ting, for de har altså stor værdi. Desuden var graviditeten et problem i forhold til hendes uddannelse, forklarer Carina. Efter fødslen flyttede Inge Yvonne hjem til sin mor. Men for et halvt år siden besluttede den 18-årige mor sig for at få sin egen lejlighed i nordjyske Pandrup. Frihedstrangen varede dog ikke længe. Efter nogle måneder opsagde hun lejligheden og returnerede til mors kødgryder og trygheden.

- Jeg har sagt, at Annabell først får lov til at fl ytte hjemmefra, når hun fylder 18! siger Carina med et bredt smil og giver den lille pige et knus.

Yvonne føler, at hun efterhånden har vænnet sig til livet som enlig mor. I dag har hun ingen relation til Annabells far, en 21-årig mand, og hun tvivler stærkt på, at han kommer til at spille en rolle i datterens liv fremover.

Har mødt far
Han er dog begyndt at vise en vis interesse for den lille pige. Forrige uge mødtes han således med Annabell hjemme hos Inge Yvonnes mor. - Han er altid velkommen her og kan selvfølgelig se sin datter, når han føler trang til det. Men han virker meget usikker over for det hele og har desuden fået en ny kæreste, en pige på 16, som åbenbart ikke bryder sig om, at han bruger tid på Annabell, bemærker Inge Yvonnes mor, Carina, som i dag hviler helt i rollen som mormor.

Hun har dog ikke lyst til at blive oldemor foreløbig. Annabell må gerne vente til, at hun er mindst 30 med at få sit første barn: - Der er SÅ mange ting, man skal opleve som ung. Det ønsker jeg også for mit barnebarn, siger Carina. Inge Yvonne skal i øvrigt efter sommerferien i gang med en uddannelse på VUC. Hendes store drøm er at blive pædagog - og komme til at arbejde med børn.

Sponsoreret indhold