Kultur

Inge Yvonnes datter er kommet i pleje

6. maj 2013 af Joan Andersen / Foto: Morten Mejnecke
Inge Yvonne fra De unge mødre har holdt på en hemmelighed i over et år. Først da rygterne begyndte at svirre på nettet, valgte hun at lægge kortene på bordet: Hun magtede ikke længere hverdagen med sin tre-årige datter Annabel. Hun måtte opgive og sendte den lille pige i pleje.
Annabel er kommet i pleje hos mormor Carina. Foto fra 2010
Annabel er kommet i pleje hos mormor Carina. Foto fra 2010

Livet har aldrig behandlet Inge Yvonne Christiansen fra De unge mødre pænt. Gennem hele sin barndom har hun kæmpet, men hun tabte og gik ned med en depression. Den depression har nu ført til, at hun må se endnu et nederlag i øjnene: Hun magter ikke sin egen datter.

Inge Yvonne har gemt på den hemmelighed i over et år, i et forsøg på at undgå de ondskabsfulde rygter. Nu taler hun ud.

LÆS OGSÅ: Inge Yvonne skjulte sin graviditet - hun var bange for klassekammeraterne

Jeg svigtede Annabel

- Jeg følte, jeg svigtede Annabel. Jeg havde ikke overskud til hende, til at lege og hygge og være der for hende, så det var bedst, at hun kom et andet sted hen, hvor hun fik en stabil hverdag, forklarer Inge Yvonne fra De unge mødre.

Hendes lille guldklump, som de sidste knap fire år har bragt glæde og altoverskyggende kærlighed ind i hendes liv, er nu flyttet. Mormor har taget hende i pleje.

De unge mødre i sæson 16

De unge mødre er tilbage på Kanal 4 med både nye unge mødre, og gamle kendinge.

>>Læs alt om De unge mødre i sæson 16 her.

Får hjælp af psykolog

Inge Yvonne skammer sig over, at hun ikke magter sin egen datter, men hun vidste, at hun selv havde brug for professionel hjælp, før hun kan blive den mor for Annabel, som hun drømmer om.

- Jeg har fået psykologhjælp. Det handler om, at jeg har haft en hård barndom, så jeg fik en depression, som jeg har kæmpet med siden, siger den 20-årige mor, som er blevet mobbet massivt gennem hele sin barndom.

Mormor trådte til

Den unge mor indså altså, at Annabel ville få det bedre, hvis hun ikke er hos hende i den svære tid. Derfor tog hun den modne beslutning at anbringe Annabel i pleje. Beslutningen blev lidt nemmere ved, at Annabel trods alt bliver i familien. Inge Yvonnes mor har taget den lille pige til sig.

- Det er nemmere, fordi det er min mor. Jeg har Annabel hver anden weekend. Men jeg kan ikke komme forbi i tide og utide, siger kommunen. Det vil forvirre Annabel, hvis jeg kommer på besøg, og jeg ikke tager hende med mig hjem, fortæller Inge Yvonne fra Kaas i Nordjylland, som blot bor 15 km fra sin mor i Sulsted.

Annabel flyttede hjem til sin mormor den 3. januar sidste år.

LÆS OGSÅ: Hannah Melissa flygtede fra kommunen, da hun frygtede, at datteren igen ville blive fjernet

Holdte det hemmeligt

Inge Yvonne valgte at holde det hemmeligt. Kun familien og de tætteste veninder vidste det.

- De støttede mig selvfølgelig. Jeg orkede bare ikke alle de rygter, der jo kommer, når man har været med i De unge mødre. Men der er så mange rygter på nettet nu, derfor vælger jeg at fortælle det, så håber jeg, rygterne stopper, siger hun.

Beslutningen er stadig smertefuld, men hun ved, hun gør det bedste for sin datter.

- Jeg er stadig ked af det, for jeg savner jo min datter hver dag. Men jeg er også glad for, at jeg traf det valg. Jeg gjorde, hvad der er bedst for min datter. Og jeg kan se, at Annabel er blevet meget mere glad nu. Hun er også blevet ældre, snart fire år, så hun forstår mere af, hvad der foregår, siger Inge Yvonne.

Ingen kender fremtiden

- Vi har ikke snakket om hjemgivelse endnu. Jeg håber selvfølgelig, jeg får hende hjem igen, men jeg ved, jeg ikke er klar endnu, selv om jeg har det nogenlunde godt. Jeg vil bare ikke have, at det går for hurtigt, for så ender det måske med, at jeg går ned igen, og jeg svigter hende. Det ville ikke være godt for nogen af os, lyder hendes vurdering.

Inge Yvonne har virkelig fået det meget bedre det sidste år. Hun går ikke længere fast til psykolog, men hun har hjælpen i baghånden, når hun har brug for den.

LÆS OGSÅ: Nadja Kaagh er tvunget til at tage stilling til sine sønners liv

Læs masser af historier om De unge mødre på udeoghjemme.dk

I galleriet her har vi samlet lidt fra Inge Yvonnes tid i De unge mødre. Se med her...

Sponsoreret indhold