Kultur

Isabella førte os sammen

24. februar 2009 af Mikkel Milsgaard. Foto: Morten Mejnecke
Stine Hesselholdt fra De Unge Mødre har fået kontakt med sin mor igen

19-årige Stine Hesselholdt fra De Unge Mødre havde i flere år afskrevet sin mor, 41-årige Mette Kjærgaard, som en del af hendes liv. En traumatisk opvækst med en alkoholiseret mor havde sat dybe ar på Stines sjæl. Men da Stines lille datter kom til verden, fik Mette en sidste chance til at bevise, at hun var god nok til Stine og ikke mindst Isabella.

Læs også: Stine og Benno - fra kærester til kernefamilie

Det var først, da Stines bedsteforældre fortalte hende, at Mette drømte om at komme til at se sit barnebarn, at Stine kom til at tænke på, at hendes mor måske alligevel skulle have en chance mere. Det er nu næsten fem måneder siden, at Stine en dag stod med lille Isabella på armen og ringede på døren hjemme hos sin mor. Mette blev dybt overrasket og ramt af en stor lykkefølelse, da hun så de to piger stå og vente på trappetrinnet uden for, og hun tog dem til sig med det samme.

Siden er Stine og Mette blevet enige om at lægge fortiden bag dem for en stund. De er i dag begge kommet videre i deres liv og har fået en helt ny tilværelse. Stine som mor og Mette uden alkoholen som et fast støttepunkt i sin hverdag.
- Det sluttede dengang, fordi jeg følte, at der var nogle aftaler, som ikke blev overholdt. Det mindede mig om min barndom, og på et tidspunkt besluttede jeg mig bare for, at jeg ikke ville være ked af det mere. Jeg ville videre i mit liv, fortæller Stine.

Læs også: Stine ramt af fødselsdepression

Stines forældre gik fra hinanden, da Stine var tre år gammel og hendes storesøster Katja var fem. Kort efter begyndte Mette at drikke.
- Jeg tror, det begyndte, fordi det var hårdt at blive alene, og så har det nok også noget at gøre med den vennekreds, jeg befandt mig i på det tidspunkt. Jeg drak ikke hver dag, men når det hele blev for hårdt, og jeg følte mig presset. Det stod på i en årrække, hvor jeg druknede min sorg i alkohol, og det har selvfølgelig været hårdt for pigerne at se på, fortæller Mette.

Det var ad omveje, at Mette en dag hørte, at Stine var blevet gravid med en fyr fra det sækkepibeorkester, hvor Stine spillede tromme og slog takten an.
- Men jeg blev meget overrasket, da Stine pludselig stod der i døren. Der var Isabella omkring to en halv måned, husker Mette.
I dag er konflikten skubbet i baggrunden, og Mette elsker sin nye rolle som mormor, men Stine og Mette har talt om, at det måske alligevel vil være en god idé, hvis Stine og Katja på et tidspunkt satte sig ned sammen med Mette og fik snakket tingene igennem én gang for alle

Følg Stine Hesselholdt og de andre unge mødre i Ude og Hjemme og i den nye sæson af De Unge Mødre på Kanal 4, der havde premiere den 17. februar.Sponsoreret indhold