Kultur

Jeg blev tidligt voksen

9. maj 2011 af Marianne Knudsen
Camilla Sophia er ny pige i De unge mødre. Se billeder af hende og sønnen, Liam-Elias, her!
Foto: Morten Nøhr
Foto: Morten Nøhr

At stå som 17-årig med en positiv graviditetstest i hånden skræmte ikke Camilla Sophia Nielsen fra Randers. Godt nok havde hun ikke kendt gymnasiekæresten mere end en måneds tid. Alligevel vidste hun, at hun nok skulle klare opgaven som mor. En abort var helt udelukket.

- Jeg var ikke et sekund i tvivl om, at jeg ville have barnet. Også selv om min kæreste sagde, at han ville støtte mig, men at han ikke var sikker på, at vi ville fortsætte vores forhold, fortæller Camilla Sophia.

I dag er hun 19 år, og sønnen Liam-Elias er halvandet år. Kæresten fik ret, forholdet gik i stykker under graviditeten, men han holdt også sit ord. Parret har i dag et fantastisk samarbejde om sønnen, der ser sin far så ofte som muligt og mindst hver anden weekend.

Se billeder af Camilla Sophia og sønnen Liam-Elias her!

- Jeg elsker at være mor, selv om det kan være hårdt at være alene med ansvaret til daglig. Det er jo altid mig, der skal skælde ud. Men det opvejes heldigvis af de fantastiske stunder, vi har. Som når han putter sig ind til mig om aftenen i sofaen, smiler Camilla Sophia, der lærte at være ansvarlig i en tidlig alder.

Da Camilla Sophia var et år, flyttede hendes mor sammen med en mand, som hun havde et problematisk forhold til. Moderen og stedfaren fik to børn sammen, og Camilla Sophia følte et naturligt ansvar for sine mindre søskende og forsøgte at skåne dem, når forældrene skændtes. Camillas mor er ikke længere sammen med stedfaren.

Det var Camilla Sophia, der der hjalp sin mor, når stedfaren svigtede, og når de var på weekend hos stedfaren sørgede hun for sine mindre søskende

Læs også: Amanda Sisse: Fantastisk at blive mor

Drømmer om tre børn mere
- Jeg blev lidt hurtigere voksen end mine jævnaldrende, konstaterer hun. Måske derfor følte hun heller ikke, at hun gik glip af synderligt meget ved at blive mor i en tidlig alder. Gymnasiefesterne var hun stadig med til - bare i ædru tilstand - og da klassekammeraterne gik på sommerferie, gik Camilla Sophia på barsel.

- Jeg hyggede mig sammen med min mor og indrettede børneværelse og købte babyting, smiler den unge mor, der har et nært forhold til sin egen mor.

- Jeg har altid haft respekt for min mor, og respekten er kun blevet endnu større, efter at jeg selv er blevet mor. Nu ved jeg godt, hvad hun er gået igennem, da hun fik mig som 19-årig, siger hun. Camilla Sophia føler dog på ingen måde, at moderskabet er en hindring for at få sig en uddannelse.

Lige nu går hun på hf på et forløb, der er skræddersyet til at få plads på sygeplejeskolen. Og når den uddannelse er hjemme, er planen at søge ind som jordemoder.

- Det har altid været min store drøm at blive jordemoder. At jeg er mor, skal da ikke være nogen stopklods, lyder det bestemt fra Camilla Sophia, der håber at blive mor til fire, når den rette kæreste dukker op.


Sponsoreret indhold