Kultur

Jeg har mere tid til Annabel

26. oktober 2010 af Marianne Knudsen
Inge Yvonne fra De unge mødre er flyttet fra mor og må klare hverdagen selv
Foto:Gregers Overvad
Foto:Gregers Overvad
For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Først boede hun hos sin far, siden hos sin mor. Nu er Inge Yvonne Christensen og datteren Annabel fra De unge mødre endelig flyttet i egen lejlighed. - Det var mærkeligt i starten, men også dejligt, at jeg ikke skal være så afhængig af andre, fortæller hun og uddyber:

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Det var svært at bo hos min mor, når hun opdrager Annabel på én måde, og jeg opdrager hende på en anden. Annabel er blevet større, hun er 15 måneder, så det forvirrer hende. Det var på tide at flytte hjemmefra, siger den 18-årige mor.

Læs også: Inge Yvonne turde ikke fortælle om sin graviditet

Inge Yvonne og hendes lille datter er dog ikke helt alene i verden. De er flyttet i en lejlighed i Pandrup ved Aalborg, hvor hendes far og hans familie også bor, så hvis hun får brug for hjælp, er familien lige i nærheden. Moren bor stadig i Suldrup.

- Min mor blev lidt overrasket over, at jeg ville flytte, fordi det kom så pludseligt. Men hun synes også, det er på tiden, nu hvor Annabel er blevet så stor, fortæller Inge Yvonne og understreger, at de stadig er tætte. Faktisk har Annabel været savnet, så hun har allerede været på weekend i Suldrup, mens Inge Yvonne brugte sin friweekend i Aalborg, hvor hun var til bilræs.

Fremtidsdrømme
Den unge mor sætter stor pris på sin mors hjælp. - Min mor hjalp meget, da Annabel var meget ked af det i en periode og vågnede om natten. Og hun plejede at køre hende i dagpleje om morgenen. Det skal jeg selv nå nu, inden jeg skal i skole klokken 9, men det kan jeg sagtens nå, fortæller hun glad.

Læs også: Annabel har fået en far

Hun er lige nu i aktivering i Aalborg og planlægger at begynde på VUC, så hun kan komme ind på pædagogseminariet og få den uddannelse, hun drømmer om. Men indtil videre gælder det den nye lejlighed. I starten havde hun svært ved at vænne sig til den.

- Det var lidt ensomt, for jeg var vant til at have min mor og familien omkring mig. Men nu har jeg lige så stille vænnet mig til det. Det hjalp, at min søster var her rigtig meget i starten, siger hun.
Den 18-årige mor har fået mere tid til sin datter, nu hvor de bor alene sammen. Men hun elsker, at hun har Annabel alene nu. - Jeg kan mærke, at hun er blevet gladere og har mere energi, for nu er vi kun to, og jeg har mere tid til hende, siger Inge Yvonne.

Sponsoreret indhold