Kultur

Jeg mistede mit ufødte barn

27. april 2011 af Marianne Knudsen
21-årige Line Hansen fra Grenaa er mor til Lucas på halvandet år. Hun aborterede for nylig sit andet barn.

Første gang var det planlagt, men anden gang var det en stor overraskelse, da 21-årige Line Hansen fra Grenaa, kendt fra "De unge mødre", stod med en positiv graviditetstest.

I januar fandt hun ud af, at hun var gravid, og havde ingen anelse om, hvor langt henne hun var. Samtidig opstod tvivlen om, hvorvidt hun ønskede at blive mor igen på dette tidspunkt.

Kæresten Nicki Feldt og Line er nemlig i fuld gang med at uddanne sig til social- og sundhedsassistenter, og en lille baby vil bremse Lines uddannelse, der betyder rigtig meget for hende.

- Jeg er ikke i tvivl om, at jeg gerne vil have et barn mere sammen med Nicki, men jeg synes, at vi skal vente et par år endnu. Jeg vil gerne være færdig med min uddannelse, så vores økonomi også er bedre, siger Line, der er mor til lille Lucas på halvandet år.

Beslutningen blev ikke min
Parret hældte derfor til at få en abort, men en skanning skulle først afsløre, hvor langt Line var henne i sin graviditet. Skanningen viste imidlertid, at Line allerede var ved at miste det lille foster, og derfor var der ikke andet valg end abort. Line fik fjernet det seks uger gamle foster, og det har hun det godt med.

- Så blev beslutningen ikke min. Jeg slap for at vælge barnet fra, og dermed slap jeg også for at få dårlig samvittighed, siger Line. Hun vil nu koncentrere sig om at være en god mor for sønnen og vente med at give ham små søskende.

- Jeg kan selvfølgelig godt frygte, at jeg også aborterer næste gang, men til den tid vil jeg være ekstra opmærksom og passe godt på mig selv, siger den unge mor.

Læs også: Natacha skal i retten

Sponsoreret indhold