Kultur

Jessica: Sådan tabte jeg 20 kilo

6. august 2014 af Karin Heurlin foto Kanal 4/Krestine Havemann
Jessica fra ”Mig og Min Mor” tog en simpel men krævende beslutning: I et år rørte hun stort set ikke slik og sodavand. Det gav resultater

22årige Jessica Priscilla fra Mig og Min Mor ved, at der ikke findes mirakelkure. Hun har prøvet. Da hun var 17 år kastede hun sig ud i en streng Nupo kur, hvor hun ikke indtog andet end pulver blandet med vand i to uger. Det kunne ses på vægten. Men ikke ret længe.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Jeg troede, at det bare var en nem måde tabe sig på. I starten tænkte jeg også "Yes, det går hurtigt", og jeg tabte mig ti kilo på to uger. Men da jeg begyndte at spise normalt, tog jeg det hele på og lidt til, fortæller Jessica, som i dag er blevet en del klogere efter at have kæmpet hårdt mod vægten som teenager.

Normalvægtig som barn

Som barn var Jessica normalvægtig, og det var kun om fredagen, hendes mor, Jette, serverede slik til børnene, når der var Disney Sjov. Men da Jessica blev teenager og fik egne penge og egen vilje, begyndte hendes slikforbrug at vokse. Når hun havde fri fra gymnasiet, lagde hun tit vejen forbi slikhylderne, og særligt chokoladen havde hun svært ved at styre.

- Jeg har læst, at man kan være afhængig af sukker. Sådan havde jeg det nok med chokolade. Jeg kunne godt spise to plader Marabou, husker Jessica, som vejede 90 kilo for et par år siden, lige inden hun og hendes mor blev kendte ansigter i Mig og Min mor på Kanal4. Dengang var deres kinder noget mere fyldige.

LÆS OGSÅ: Jette frygter at blive for slank

Tog afsked med chokoladen

Siden har Jette fået en fedmeoperation og har tabt sig 36 kilo. Jessica valgte selv at tage en vigtig beslutning: Det skulle være slut med sukker. Også chokoladen.

- Jeg var meget fast besluttet på at holde ved, og jeg skrev løbende ned i min kalender, hvor meget jeg havde tabt mig. Men det var da svært. Når jeg var ude og fik tilbudt dessert og kage, måtte jeg sige nej tak," siger Jessica, som på et år tabte sig mere end 20 kilo. Et vægttab, som stort set kun skyldes hendes "nej tak" til sukker. Undervejs har hun nemlig spist helt normalt, og hendes motionsvaner har heller ikke ændret sig ret meget.

LÆS OGSÅ: Tabte sig 11 kilo ved at undlade cola

Forstod ikke sin nye størrelse

Jessica er selvfølgelig glad for at slippe af med de kilo, som hun har kæmpet imod. Men det tog faktisk noget tid, inden hun forstod det.

- I starten var det helt surrealistetik, når jeg gik ind for at prøve tøj. Det tøj, jeg plejede at gå med, var alt for stort. Jeg havde også svært ved at smide frygten for at tage på igen. Når jeg spiste noget usundt, var jeg bange for at tage det hele på igen, siger Jessica, som i dag har lært, at hun med sine 67 kilo er nået sin idealvægt, som ikke ændrer sig bare fordi hun spiser et enkelt stykke kage.

Chokoladen er hun dog stadig nødt til at tage afstand fra.
- Mig og chokolade duer ikke. jeg kan ikke styre det, griner hun.

Sponsoreret indhold