Kultur

Jette frygter at blive for slank

26. oktober 2012 af Marianne Knudsen, Foto: Morten Mejnecke
Jette Bertelsen fra realityserien Mig og min mor på Kanal 4 skal have foretaget en fedmeoperation. I 25 år har hun døjet med smerter fra sin slidgigt og eneste løsning er, ifølge lægerne, at hun taber sig hurtigt og meget.

Hun er udmærket klar over, at der er en risiko ved at få foretaget en fedmeoperation, og at den efterfølgende står på babymos i små portioner. Men det får ikke Jette Bertelsen, kendt fra realityserien "Mig og min mor" på Kanal 4, til at ændre mening.

- Jeg kan ganske enkelt ikke holde mine smerter ud længere, afslører kendismoderen.

Hjælp til ønskevægten

Vægten har længe stået fast på 112 kilo, men Jette har netop smidt seks kilo for at nå ned på den vægt, lægerne forlanger, hun skal veje, før de vil fedmeoperere hende.

Det klarede hun umiddelbart nemt, men de resterende kilo, hun gerne vil tabe sig for at nå sin ønskevægt på 75 kilo, er hun nødt til at have hjælp til, synes hun.

Ude og Hjemme fulgte Marianne gennem en fedmeoperation. Få gode råd og bliv klogere på forløbet, som Marianne oplevede det lige her...

Elsker søde sager

- Jeg har forsøgt så mange gange med alverdens slankekure, og det er aldrig nogensinde lykkedes mig at tabe mig. Det er skidesvært, når jeg elsker søde sager så meget. Jeg har også svært ved at tabe mig, fordi jeg tager al den medicin, forklarer hun.

Hendes smerter skyldes slidgigt og fibromyalgi, som har plaget hende de sidste 25 år. For at klare hverdagen, uden at det brænder og jager i knoglerne, må Jette sluge en lille håndfuld smertestillende piller. Men pillerne tager kun toppen af smerterne.

Søgte lægehjælp

Utallige gange har hun søgt hjælp hos læger, men det var først for nylig, at en speciallæge direkte sagde til hende, at så længe hun var så tyk, ville hun være plaget af slidgigtssmerter. Eneste løsning ville være, at hun tabte sig adskillige kilo.

- Jeg blev både paf og ked af det, da han sagde det. Jeg talte med min egen læge om det, og vi blev enige om at sende en indstilling til en fedmeoperation ind. At Køge Sygehus sagde ja til det, havde jeg nu alligevel ikke regnet med, siger Jette.

Malou Stella var også en overgang med i programmet Mig og min mor - læs om hende og mor Brittas op- og nedture her...


SIDSTE NYT!

Efter interviewet fik Jette pludselig tilbudt en tidligere tid til en fedmeoperation. Hun er derfor nu blevet opereret, og det er gået godt. Lige nu er hun på flydende kost, men hun kæmper en kamp for at få maden ned, fordi hun slet ikke er sulten.
- Det var meget smertefuldt, da jeg vågnede efter operationen. Det var værre end en fødsel, når det gør allermest ondt. Nu her et par dage efter har jeg det bedre. Men jeg synes bestemt ikke, at det er en nem proces. Jeg er lidt bekymret for, at maden fremover bliver ligegyldig for mig, og det vil jeg synes er trist, siger Jette, der i løbet af en uge allerede har tabt 3 kilo.

Bekymret datter

Datteren Jessica er ikke synderligt begejstret for sin mors beslutning om at få foretaget en fedmeoperation og frygter, at noget skal gå galt.

- Jeg bryder mig ikke om det og har talt meget med min mor, men hun er fast besluttet på at gøre det. Og så bakker jeg op om det. Men jeg er meget nervøs, siger Jessica.

En udmelding, der bestemt har gjort indtryk på Jette. Men hun understreger også, at hun udelukkende vil have operationen på grund af sin slidgigt. For hun har ikke en gang lyst til at være slank.

Vil ikke være for tynd

- Jeg har absolut ingen komplekser over at være tyk. Jeg var slank, da jeg var i 20'erne, så jeg render ikke rundt med et lavt selvværd og er blevet mobbet i hele min barndom.

- Jeg er blevet tyk efter mine graviditeter, men har ikke spekuleret over det. Når mine bukser er blevet for små, har jeg bare sagt "nå" og købt nogle nye i et nummer større, smiler Jette, der ikke ønsker at blive alt for slank.

Sponsoreret indhold