Kultur

Katherina frygter for Mikkel

9. december 2015 af Joan Andersen. Foto: Gregers Overvad
Mikkel har fået endnu en knude i halsen. Katherina fra De unge mødre frygter det værste, for hendes store dreng er allerede blevet opereret for en cyste i halsen én gang. Nu skal han måske opereres igen, og frygten er vendt tilbage.

For knap tre måneder siden blev Katherinas søn, Mikkel, opereret i halsen. Den 9-årige dreng havde en knude, som trods behandling blot blev større og større. Den unge mor frygtede, at hendes dreng havde kræft, men de bange anelser blev skudt ned, så selv om det aldrig er sjovt at se sit barn under narkose, så var det trods alt en lettelse.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Cysten blev fjernet og sendt til analyse.

LÆS OGSÅ: 13-årig gav mig sit nyfødte barn

Mikkel er klar over alvoren

Men nu er frygten vendt tilbage. Mikkel har nemlig fået en ny knude i halsen.

- Han skal til læge nu på tirsdag, og jeg frygter at han står overfor endnu en operation, skriver Katherina på sin blog.

LÆS OGSÅ: Katherina frygtede Mikkel havde kræft

Mikkel ved godt, at en ny knude kan betyde en ny operation.

- Jeg forsøgte at vende det til noget godt ved at fortælle, at han så fik en Thea bamse til sin Theo. Det pjattede vi med, og alvoren forsvandt, fortæller Katherina.

Thea og Theo er isbjørne-bamser, som Trygfonden giver til alle børn, der bliver opereret.

- Han tænker meget på knuden, for man kan stadig se de to røde striber på hans hals fra operationen, forklarer hun.

LÆS OGSÅ: 2-årig voldtaget og myrdet af stedmor

Frygten sidder dybt

Selv om det lykkes Katherina at få Mikkel i bedre humør, så ligger frygten stadig dybt i hende.

- Jeg har virkelig ikke lyst til at sende ham i skole. Vil bare have ham her. Godt, at det snart er ferie, så jeg kan holde øje med ham. I sommers hævede han op, mens han var i sfo’en og havde svært ved at få luft pga. den sidste knude, fortæller den bekymrede mor, som er helt drænet for energi.

- Jeg er flad for energi, og alt kokser totalt. I går gik alt galt, og vores hjem var mega kaos. Jeg endte med at sidde tilbage og tænke: What the fuck! I sidste ende hvad har det så af betydning, at jeg brugt mine kræfter på, at gulvtæppet er pænt? Fuck da gulvtæppet. Hvorefter jeg gik ind og aede Mikkel på kinden. Livet er så skrøbeligt og så værdifuldt.

LÆS OGSÅ: To-årig har kræft: De siger, hun ser gravid ud

En fantastisk fødselsdag

Nu har hun bestemt sig for, at Mikkel skal have en uforglemmelig 10 år fødselsdag. Katherinas lille dreng er blevet stor og fylder 10 år den 29. december.

- Det er den slags, der gør, at man bliver mere ivrig som forældre for at opfylde særprægede ønsker, skriver hun på bloggen.

- Det er så vigtigt for mig, at han får en fantastisk 10 års fødselsdag den 29. december. I dag er der 20 dage tilbage. Det er crazy. Ligegyldig hvor stor han bliver, så er han min lille skat, fortæller hun.

- Jeg vil gøre, hvad jeg kan for, at hans fødselsdag bliver amazing!

Sponsoreret indhold