Kultur

Katherina og Peter fra De unge mødre afslører forårsbaby og vinterbryllup

21. september 2013 af Joan Andersen, Foto: Morten Mejnecke
Endnu en baby var ikke planlagt, men Katherina fra De unge mødre er ør af lykke over udsigten til endnu en lille dreng. Og hun afviser ikke at få flere børn, men først skal hun lige giftes med Peter, så hele familien kan få det samme efternavn, nemlig Søborg.

Der er altid plads til en mere.

Deres første fælles barn Alexzander er kun halvandet år, Mikkel på 8 år har svær ADHD, Lucas kommer på besøg i weekenderne, og Katherina har haft samvær med sønnen Mikas på fem år i mindre end et år. Samtidig er Katherinas mor, som er blevet syg, og lillebror på 21 år flyttet ind.

LÆS OGSÅ: NY dokumentar om transseksuelle Esben fra De unge mødre

Hjemmet i Vejle er fyldt til bristepunktet, men nu skal der være plads til en mere.

En lille ny

- Hvor skal vi stille en ekstra tremmeseng, spurgte Peter og kiggede sig omkring, da nyheden om en lille ny var trængt ind.

- Der er altid plads til en til, siger Katherina og griner.

Populære artikler om De unge mødre

Se videoen her >>

Hun har lige offentliggjort for familie og venner, at hun venter endnu et barn.

- Vi behøvede ikke en test til at fortælle os det, for himlen havde en helt speciel farve ved solnedgang. Den så ud på præcis samme måde i Farum, dagen før vi fandt ud af, at vi ventede Alexzander, fortæller hun.

De købte nu alligevel en graviditetstest, som selvfølgelig var positiv.

Ønsker sig en pige

- Jeg har et giga stort ønske om at få en pige, men vi kan jo ikke selv vælge. Det er endnu en dreng. Desværre. Jeg kan åbenbart kun få drenge, siger Katherina.

Men det slår ikke skår i lykken.

- Min far kan kun få piger, så vi bytter bare med ham, siger hun og griner.

Katherina har små søskende på kun tre år.

- Min far er snart 50 år, og han er ikke færdig med at få børn endnu. Jeg er kun 27 år, så jeg kan nå at få mange børn endnu, siger hun og bliver straks efter alvorlig igen.

- Jeg vil ikke udelukke, at der kommer flere børn. Peter er 29 år. Han ville gerne have en mere, inden han bliver 30 år, det får han nu. Men det var nu ikke planlagt. Graviditeten var en overraskelse, siger hun.

LÆS OGSÅ: Louise Brylle fra De unge mødre smed 38 kg

- Hvis David havde overlevet, ville vi have seks drenge nu. Han ville være 10 år, siger hun og finder på sin egen måde glæde ved minderne om den søn, hun mistede som kun 16-årig.

Vil have flere børn

Katherina har fortalt Peter om sit ønske om flere børn.

- Han blev lidt stille, men han har affundet sig med tanken nu. Men det bliver altså heller ikke 12 drenge og en pige, slår hun fast.

LÆS OGSÅ: Puk Rebecza er gravid

Tidligere mente hun ikke, at man skulle have børn, når man blev for gammel. Men jo ældre hun bliver, jo mere rykker grænsen sig for, hvornår gammel er FOR gammel.

- Jeg var 16 år, første gang jeg var gravid. Dengang synes jeg, at 21 år var gammel. Det synes jeg selvfølgelig ikke mere. Nu synes jeg heller ikke, at 30 år er gammel. Men jeg har svært ved at se mig selv blive gravid midt i 40'erne, men jeg kan ikke udelukke det, siger Katherina.

Bange for at blive genkendt

Hun er 17 uger henne, og hun er allerede på udkig efter en vinterjakke til den gravide mave.

LÆS OGSÅ: Peter falder for de unge mødre

- Jeg ved jo, jeg bliver giga stor. Men jeg har ikke turde kigge i mama-afdelingen i H&M eller i andre butikker med graviditetstøj. Jeg har været så angst for at blive spottet. Vi ville gerne lige selv have lov til at fortælle det til de nærmeste først, siger den unge mor, som nu bor i Vejle.

Peter flyttede også til Vejle og sammen med Katherina igen den 1. juli i år. Katherina flyttede allerede derover sidste vinter. En af grundene til det var, at hendes mor var blevet syg.

Mor bor hos Katherina

- Jeg blev ringet op at Kolding Sygehus. Jeg skulle komme med det samme. Ja, vi sagde faktisk farvel til hende den dag, fortæller Katherina.

Det var hårdt, men det alles overraskelse fik hendes mor det bedre igen.

- Da hun vågnede op, var hun ikke rigtig sig selv mere. Hun fungerer ikke så godt mere. Hun har svært ved at træffe beslutninger på egen hånd og gå alene ude i byen. Så hvis folk ser mig meget ude i byen med min mor, er det derfor, siger hun.

LÆS OGSÅ: Test din frugtbarhed

Katherina skal muligvis være værge for sin mor. Og indtil videre er både moren og hendes 21-årige lillebror flyttet hjem til Katherina og Peter.

- Vores mål er, at mor bliver så velfungerende, at hun kan bo for sig selv. Jeg slipper hende ikke, før der er styr på det hele, siger hun og sætter stor pris på, at hun for tiden er hjemmegående.

- Jeg passer min mor, og Mikkel, som har en svær grad af ADHD, er ikke kommet i SFO endnu, så han er hjemme fra kl. 13, fortæller hun.

Bryllup i vente

Men der skal mere til for at slå Katherina ud. Lige nu bobler ikke blot et lille nyt liv i hendes mave, den unge mor bobler også at kærlighed til Peter.

LÆS OGSÅ: Katherina og Peter er blevet kærester igen

Peter Søborg Kragh og Katherina Pedersen har besluttet sig for endelig at blive gift. Parret blev forlovet for åben skærm i programmet De unge mødres drøm i 2010. Siden har de været fra hinanden, men nu er Peter flyttet til Vejle, og fremtiden ser lys ud.

- Vi gifter os til december. Så får vi det samme efternavn alle sammen. Søborg ligesom Peter, siger Katherina og nægter at afsløre den præcise dato for brylluppet.

- Datoen er faktisk ikke helt besluttet endnu. Vi har talt om to forskellige, og dem vil vi gerne holde for os selv, siger hun.

Læs masser af historier om De unge mødre på udeoghjemme.dk

Hos Ude og Hjemme følger vi De unge mødre fra Kanal 4 på tæt hold så du kan få alt det med, som du ikke ser på tv.

Se galleriet med de nye unge mødre fra sæson 17, som ruller over skærmen fra august 2013 på Kanal 4!

Sponsoreret indhold