Kendte

6000 kroner på pizza og legetøj

21. oktober 2009 af Maria Rasmussen. Foto:TV3
Gennem det seneste år har familien Larsen hver måned brugt 6000 kroner på junk food og legetøj. Alt imens steg parrets gæld til uoverskuelige højder.

Den elskede modeltogbane blev solgt og pizzamanden gik mærkbart ned i omsætning. Der måtte tages nogle hårde beslutninger og prioriteres, da Naomi og Morten Larsen fik besøg af luksusfælden. Det unge par fra Glostrup havde fuldstændigt mistet overblikket over deres egen økonomi, og frygtede at der ikke blev råd til at fejre datteren Amalies fire-års fødseldag.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Vi var i den situation, at vi aldrig havde nogen penge sidst på måneden. Vi levede ved at trække penge fra budgetkontoen og ved at låne af venner og familie, siger 25-årige Naomi Larsen. Parrets økonomiske uføre gjorde det svært for dem at se, hvordan der skulle blive råd til drømmen om familieforøgelse.

Trods gode ind indtægter i forhold til deres faste udgifter forsvandt pengene bare. Men Luksusfældens eksperter kunne vise parret meget tydeligt, hvor en stor del af pengene var forsvundet hen. Den lokale pizzamand havde kronede dag, og Naomi havde aldrig fået udbetalt en fuld månedsløn fra legetøjsbutikken, hvor hun arbejder. Der røg altid noget med hjem til datteren. Parret brugte i gennemsnit 6000 kroner alene på pizza og legetøj.

- Jeg var ikke overrasket over posterne. Men hvor meget vi egentlig brugte på de enkelte poster. Vi var klar over vores overforbrug, men fordi vi ikke kunne overskue det, blev vi lidt ligeglade, siger Naomi. Det fik Luksusfældens eksperter til at tvinge parret til at opgive deres rigtig dyre interesse for modeltog.

Efter Naomi og Mortens egen vurdering havde de investeret over 100.000 kroner modeltog og bane, men Jan Swyrtz pressede dem til at sælge for blot 10.000. Det var med tårer i øjnene, at Morten måtte sige farvel til sin elskede togbane.
- Morten mistede sin far for tre år siden og der er mange minder forbundet med modeltogene. Mange af dem havde han købt sammen med sin far, forklarer Naomi.

Svigermor som økonomiminister
En af grundene til, at parret havde mistet overblikket over indtægter og udgifter var, at Morten overhovedet ikke kendte noget til sin egen økonomi. Fra barnsben af var han vant til, at mor styrede kontoen, og det var hun fortsat med, selvom han siden fik kone og barn.

-Da vi flyttede sammen vidste jeg ikke noget om huslån. Indtil da havde jeg jo bare været på SU. Det nemmeste var bare, at hun fortsatte med at lægge budget. Hun havde altid haft adgang til Mortens konto. I starten synes jeg, at det var meget rart, siger Naomi. Nu har svigermor ikke længere adgang til kontoen. Det har Jan Swyrtz sat en stopper for. Det er nemlig vigtigt, at parret selv lærer at tage ansvar for deres økonomi.

- Nu sidder vi sammen og lægger budgetter, så vi begge to ved, hvad pengene bliver brugt til. Det har gjort vores hverdag sammen nemmere. Vores forhold er blevet ændret til det bedre siger Naomi

Sponsoreret indhold