Kendte

Årgang 0-mor besøgte Dronningen

27. januar 2017 Anne Kristensen
Foto: TV2
Theresia Treschow-Kühl, kendt som Rachels mor i TV2-serien Årgang 0, var onsdag i audiens hos selveste dronning Margrethe på Amalienborg Slot.

- Vi Margrethe den anden af guds nåde Danmarks Dronning gør vitterligt, at Vi har stadfæstet pastor Theresia Low Treschow-Kühl som præst for de danske menigheder i Ugle Herred i Sydslesvig med virkning fra den. 15. Oktober 2016.

Sådan lød ordene i det brev, som Theresia Treschow-Kühl, kendt som Rachels mor i Årgang 0, havde med sig, da hun onsdag var i audiens hos selveste dronning Margrethe på Amalienborg Slot.

Årgang 0-far stiller op til folketinget

Ved ikke om Dronningen ser Årgang 0

Og Dronningens udnævnelse samt invitationen til audiens er noget, som betyder rigtig meget for Theresia, der for nyligt flyttede til byen Tarp i Tyskland for at genoptage sit præstehverv efter 9 års pause.

- For mig betyder det rigtig meget, at jeg har Dronningen bag mig, når jeg står i udlandet. Jeg ved ikke, om Dronningen ser Årgang 0, men adjudanten, der åbnede døren, var ikke bleg for at spørge: ”Er det ikke dig fra Årgang 0?”, siger Theresia ifølge tv2.dk.

At neje eller ikke neje?

At Theresia ikke ligefrem er vant til at færdes i kongelige kredse, indrømmede hun da også selv:

- Jeg var meget i tvivl om, hvorvidt jeg skulle neje i præstekjole. Men så fik jeg at vide, at når man bærer en uniform, som herre også bærer, skal man bukke for dronningen. Så jeg har altså bukket for dronningen, griner hun.

Årgang 0: Rachel chokerer sin far

Theresia har i de seneste 9 år arbejdet på det apotek i Aabenraa, som hendes mand Lars Ellebye driver. Han flytter også snart med Theresia til Tyskland, men beholder sit job på apoteket og kan altså se frem til en del pendlen.

Årgang 0-Rachels rejse fra baby til ung kvinde:

Årgang 0: Rachels rejse fra baby til ung kvinde

Sponsoreret indhold