The Antonelli Orchestra: Vi sætter overlæggeren højt

Kapelmester Claes Antonsen sidder og fægter med armene. I hånden har han noderne til nogle af de melodier, The Antonelli Orchestra skal spille. Ikke i aften, når de igen sidder klar til at levere lydtapetet til Vild med dans, men til et andet job. Orkesteret er nemlig ikke blot et Vild med dans-orkester. De er et etableret band, der har mange jern i ilden.
Claes Antonsen sprudler af energi. Han taler i et tempo og med en glød, så det er svært ikke at lade sig begejstre. Sådan skal det være. For det handler om, at få alle med. Nok er han chefen, kapelmesteren, men han er intet, uden hele holdet fungerer optimalt, hvilket orkesterets kvindelige frontfigur, Nellie Ettison forklarer på denne måde.
- Det er Claes der som kapelmester, styrer slagets gang og uddelegerer tingene. Men i virkeligheden er vi som et fodboldhold. Der er områder, som vi hver især er rigtig gode til. Det, at vi hele tiden får mulighed for at gøre det, vi er bedst til, gør, at vi hele tiden formår at score mål, smiler hun.
Samlet til Vild med dans
Nellie har, som resten af det ti mands store orkester været med lige fra starten for ti år siden, da hun blev kontaktet af Claes Antonsen, der var blevet bedt om at samle et orkester.
- Jeg blev ringet op af TV2 og spurgt, om jeg ville lave musikken til et nyt ballroom-program, de skulle lave. Jeg kan huske, at jeg tænkte, at det var vildt langt ude, fortæller Claes Antonsen.
- Jeg havde aldrig spillet et tango, en vals eller en pasodoble på det tidspunkt. Jeg anede ikke, hvad det var, lyder det fra manden, der har siddet bag trommerne i Thomas Helmigs band i en menneskealder. De to kender hinanden helt tilbage fra drengeårene.
- Noget af det, jeg synes var spændende ved opgaven, det var, at jeg vidste, at hele musikbranchen og jazzpolitiet ville gå amok over det. Der er nogle utalte regler om, at det gør man ikke. Så jeg tænkte; jeg gør det sgu, griner han.
Han samlede nogle gode venner, som han havde spillet med i andre sammenhænge. der hver især kunne supplere med deres eget, så de kunne dække så mange stilarter som muligt.
- Så handlede det bare om at sætte overlæggeren så højt, at alle fik respekt for det.
At det er lykkedes er ifølge kapelmesteren meget enkelt.
- Vi går sgu op i det. Det er lige så alvorligt at spille med dem her, som det er at spille med Thomas Helmig, siger han.
Ros fra BBC
Der blev da også hurtigt lagt mærke til det energifyldte orkester fra Danmark udenfor landets grænser. Efter blot et par sæsoner blev de udråbt til intet mindre end verdens bedste Vild med dans-band af BBC, den engelske tv-station der har opfundet programmet - og dermed har rettighederne til formatet.
- Der er en kontroller, der rejser rundt, for at se, at tv-formatet bliver varetaget godt nok. Han var på besøg i Danmark under et show. Han blev fuldstændig målløs. Han sagde, at han havde været hele verden rundt, men at vi var de vildeste, han havde oplevet. Især fordi vi kun var ti mand - men det lød som om, vi var mange flere, fortæller Claes Antonsen, der også afslører, at det var meget tæt på, at orkesteret var endt med at blive hentet til England.
- Det var så vildt, at de seriøst overvejede at flyve os til London for at spille i den engelske udgave af Vild med dans, siger han.
Det blev dog aldrig til noget. Men det gør nu ikke noget, for de ti medlemmer har rigeligt travlt i forvejen. Ikke kun med The Antonelli Orchestra men også med alle mulige andre projekter ved siden af. Faktisk øver de heller ikke ret meget forud for Vild med dans.
- Der er ikke mange, der tror på det, men vi øver faktisk kun om fredagen - fra klokken om otte om morgenen. Men det går alligevel, for vi har spillet så meget sammen, at vi ved hvad naboen vil spille, inden han spiller det, fortæller manden med dirigentstokken.
Master Fatman fandt på navnet
Ude og Hjemme besøger orkesteret i Hellerup, hvor de er samlet omkring lidt god mad, vin og en ordentlig stak noder. Med ved bordet sidder dj'en Morten Lindberg alias Master Fatman. Han bryder pludselig ind, med en forklaring på, hvad det er, der er Claes Antonsens force som kapelmester.
- Du har al den frihed, du kan drømme om, når du spiller med Claes. Hans fordel er, at han kan overtale alle til hvad som helst. Prøv at hør, han kunne overtale Nik og Jay til at begynde at spille White Snake-ballader, hvis han ville, griner han, inden Claes forklarer, at Tykke, som Master Fatman kaldes blandt venner, faktisk er det 11. medlem af orkesteret.
- Det var ham, der fandt på navnet, The Antornelli Orchestra. Alle tror, at det er noget med Antonsen og Nellie. Det er det slet ikke, det er noget med Tykkes syge hoved, griner Claes Antonsen.
- Det er også ham, der har fundet på navnet til Zindy Kuku Boogaloo, som orkesteret i et andet tidligere TV 2-underholdningsshow, "Venner for livet", hed. Navnet referer til de to forsangere, Zindy Laursen og Kuku Agami.
- Fem minutter før vi skulle i luften, ringede jeg til Tykke og sagde, at vi skulle bruge et navn til bandet. Med det samme kom det iskoldt fra ham, at de skulle hedde "Zindy Kuku Boogaloo" og at Boogaloo skulle staves med to o'er. Og så knaldede han røret på, fortæller han, mens Morten Lindberg grinende nikker.
Interviewet er ved at være ved vejs ende. Imens vi har siddet og snakket er Sanne Salomonsen og sangeren Christopher også dukket op, og der er blevet uddelt krammere og kindkys hele bordet rundt. Stemningen er god og snakken højlydt. I et hjørne sidder orkesterets mandelige sanger, Mark Lind, og øver sig på de sange, Claes lige har runddelt. Tingene begynder at tage form, selvom festen er kun lige begyndt.
Populære historie om de kendte

Læs historien her >>
Jette fra Mig og min mor har tabt sig 35 kilo efter fedmeoperation.
Sandra fra Ekstremt fed kunne ikke holde sit vægttab - nu er hun igen for tyk.
Se alle de 12 par i Vild med Dans 2013 nedenfor