Kendte

Babous hårde kamp

17. februar 2011 af Martin Hjort/Star Press
Babou har ikke kun kæmpet med sangen, han har også kæmpet en kamp med en barndom, der har været noget hårdere end de fleste 15-årige drenges.
Foto: Philip Drago og Peter Birkholm/StarPress og All Over
Foto: Philip Drago og Peter Birkholm/StarPress og All Over

Da 16-årige Babou fra Århus fredag aften trådte ud på den store X Factor scene i DR Byens studie 5, var det på flere end én måde en rigtig stor kamp, der nåede sit midlertidige klimaks.

Babou har ikke kun kæmpet med sangen, han har også kæmpet en kamp med en barndom, der har været noget hårdere end de fleste 15-årige drenges. Sammen med sine søskende bor han hos en plejefamilie.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Min mor er for syg til at kunne passe os, siger han om den mor, der har været nødt til at erkende, at hun på grund af en psykisk sygdom ikke har været i stand til at have dem hjemme.

Men århusknægten søger ikke medlidenhed. Både han og hans søskende har det godt hos den nye familie, forsikrer han. Men med tanke på den omtumlede barndom virker det alligevel imponerede, at han er så stopfyldt af selvtillid, som tilfældet er.

- Igennem min barndom har jeg lært en masse ting om mig selv, der har gjort mig stærkere og været med til at danne den person, jeg er i dag. Jeg er opdraget til, at man skal tro på sig selv, og at man gerne må sige, hvis man er god til noget. Nu er jeg tilfældigvis god til at synge, så det er derfor, jeg siger det. Jeg siger for eksempel ikke, at jeg er god til at spille fodbold, for det ville være løgn, siger han, inden han forsikrer, at han bestemt går ind til X Factor med en stor portion ydmyghed.

Ikke mindst efter at han har set, hvor hård konkurrencen er.

Favorit med selvtillid
På trods af den ydmyge tilgang til konkurrencen, kan han ikke løbe fra, at han er en af de helt store favoritter hos både bookmakere og ude i stuerne rundt om i landet, hvor der følges med i X Factor. Men det tager han helt roligt.

- Jeg er så taknemmelig for at have fået chancen for at stå på denne her scene og vide, at der er så mange, der sidder og kigger med. Det er fedt. Det er jo langt fra alle, der får sådan en chance, så jeg er virkelig glad for, at jeg har fået muligheden. Jeg synes, at det er utrolig fedt, at folk har forventninger til mig. Jeg håber, at jeg fik vist i fredags, at de ikke tager fejl.

Mens Babou sang sig videre til næste uges Beatles-tema, fik han solid opbakning fra tilskuerpladserne, hvor hele familien fulgte med.

- Jeg ville ikke kunne gøre det alene. Det er en kæmpestor hjælp, at familien bakker mig op. Og de er pavestolte, det er jeg sikker på, lød det fra den glade teenager efter showet.

Læs også: Annelouise trynede Blachman

Sponsoreret indhold