Kendte

Børnene fra Køkkenkrisen elsker køkkentiden

6. juni 2013 af Karin Heurlin / Foto: Morten Mejnecke
Familien Poulsen meldte sig til Køkkenkrisen på TV3 for at spise andet end pasta med kødsovs. De endte med at få et tættere familieliv, efter stjernekokken Bo Bechs besøg.
Lisbeth og Niels Poulsen fik besøg af stjernekokken Bo Bech i TV3 programmet Køkkenkrisen
Lisbeth og Niels Poulsen fik besøg af stjernekokken Bo Bech i TV3 programmet Køkkenkrisen

Familien Poulsen fra Albertslund meldte sig til TV3-programmet Køkkenkrisen med stjernekokken Bo Bech for at komme ud af den evindelige pasta med kødsovs-rutine. I dag har de fået masser af nye farver og ny smag på bordet.

Der er dog én fordel, som overskygger alt andet, efter familien valgte at lade sig filme. De er begyndt at gå i køkkenet sammen. Især børnene elsker det. Det giver nemlig noget alenetid med forældrene, som er sjældent i en familie på otte.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS OGSÅ: Familievejleder Lola Jensen opfordrer forældre til skolebørn til at stole mere på sig selv

Planlægger en gang om ugen

Hver uge sidder familien Poulsen med deres store kalender og skriver hvilke dage, de tre store børn skal med i køkkenet med en af forældrene.

- At vi er sammen om at lave mad, er helt sikkert det bedste, vi har fået ud af det. Vi har i de sidste år talt en del om, at børnene skulle mere med i køkkenet, men det var bare så svært at gennemføre i hverdagen. Nu har vi fået det skub, som vi trængte til, siger Lisbeth, som arbejder som kordegn, når hun ikke lige er mor i storfamilien.

Børnene elsker køkkentjansen

At få de store børn i alderen 12 til 16 år til at tage deres køkkenvagter er ikke et problem. Tvært imod.

- Jeg synes simpelthen, det er så skønt, og jeg vil helst have så mange maddage som muligt. Mest fordi det er så hyggeligt at være sammen med mor og far på den måde, siger den 14-årige Marcus, mens hans søskende nikker.

SE OGSÅ: Sunde snacks og madpakker til børnene

I en familie med seks børn er det luksus at få lidt alenetid med den forælder, man står i køkkenet med - og tit opstår der samtaler over gryderne, som der normalt ikke er tid ro til.

- Jeg nyder virkelig at være med i køkkenet. Når man står der, koncentrerer vores forældre sig jo kun om os og maden. Så løber de ikke rundt efter alt muligt andet, siger 16-årige Olivia, som mere end nogen anden i familien har lagt sine madvaner om, efter Bo Bech var forbi for at smide nye grøntsager og smagsindtryk på køkkenbordet.

Olivia har droppet pølsehorn

I flere år havde forældrene forsøgt at få Olivia til at tage madpakke med i skole. En opfordring hun ikke efterlevede. I stedet kastede hun sig over 7-Elevens pølsehorn og chokolade-croissanter dagligt uden at bekymre sig voldsomt over sin kost. Men i dag har hun skiftet både smag og vaner.

- Da vi begyndt at spise sundt om aftenen, tænkte jeg, at det jo var lidt spild, hvis jeg bare spiste usundt resten af dagen. Så jeg begyndte at tage sunde madpakker med og holdt også op med at bruge så mange penge på slik. Det kan jeg tydeligt mærke. Før sov jeg middagslur hver dag efter skole. Det gør jeg ikke mere. Mine venner har også bemærket, at jeg er blevet meget mere frisk og ikke sidder og falder hen over bordet i skolen, siger hun.

SE OGSÅ: Gode råd til at undgå at småspise

Altid pasta med kødsovs

Det var ikke fordi, familien inden levede af hverken junkfood eller færdigretter i foliebakker. Men som de fleste børnefamilier kan nikke genkendende til, endte de bare altid med at lave det samme.

- Det var næsten altid pasta med kødsovs. Eller kød-sovs med pasta, som 52-årige Niels udtrykker det.

Det var ham, som meldte familien til programmet. Han savnede et friskt pust i køkkenet, hvor det altid blev til de sædvanlige retter, fordi de var lette, billige og faldt i alle børnenes smag. Godt nok havde de også grøntsager på bordet, men det var altid de velkendte tomater, gulerødder og agurker. I dag kommer de rundt i alle grøntsagshylderne, og aftensmaden består af alt lige fra hjemmelavede burgere med broccolicreme og thaisuppe til farserede squash med bulgur.

Madplan til alle ugens hverdage

Ude og Hjemme har hver uge en madplan med opskrifter og indkøbsliste, der kan dække alle hverdage i løbet af ugen. Madplanen er med nem, billig og ikke mindst sund mad.

Du kan se et eksempel på en madplan i galleriet herunder - og finde alle madplaner her >>

Sponsoreret indhold