Kendte

Christian fra 'Danmark har talent': Jeg synger for mormor

10. januar 2017 Louise Soegaard
Måske så du Christian i 'Danmark har talent', og måske blev du også rørt over den unge mands rap, som han havde skrevet om og til sin mormor Grete. Christian var kun 10 år, da hun døde. Men han husker tydeligt, hvor godt de havde det sammen. Det er Gretes skyld, at Christian kastede sig over musikken.

Mistede mormor som 10-årig

Christians mormor Grete Jeppesen var kun 59 år, da hun døde. Hun fik kræft, og blev indlagt nogle måneder før sin død. Det husker Christian kun svagt, for da Grete blev meget syg, fik han ikke lov at komme med på hospitalet mere.

Læs også: Anika kom i pleje hos mormor 

Christians mor Anja ville skåne sin dreng for den barske virkelighed. Hun vidste, hvor meget mormor betød for Christian, og hun kunne ikke bære, at han skulle sin mormor døende i hospitalssengen. Han var 10 år, da hun døde, men han husker hende stadig meget tydeligt. 

Mormor forkælede mig

- Jeg ville hellere være hos mormor end hjemme. Hun var aldrig sur. Hun kaldte mig Fimpe. Vi handlede sammen, og jeg fik altid en pakke kinderæg med tre æg i. Det var ikke, fordi der skete så meget, men jeg følte mig altid som noget særligt.

- Morfar kunne godt brokke sig over, at hun gav mig lov til alt. "Nu ser drengen fjernsyn igen” kunne han vrisse, men det var vist mest for sjov. Jeg fik lov at tage karbad, og mormor gav mig nyt varmt vand hver halve time. Hos mormor fik vi noget andet mad.

I mine øjne var mormor smuk

- Hos mor og far fik vi sund mad. Hos mormor var det hotdogs og ordentlig morgenmad fuld af sukker. Hos mor og far fik jeg havregryn. Hos mormor cocopops og frosties. Og der var fjernsyn. Hos mor og far var det kun for de voksne. Hos mormor måtte jeg styre fjernbetjeningen. Familien kalder hende buttet, men sådan husker jeg hende slet ikke. For mig var hun smuk. Jeg husker bedst hendes ansigt. Hendes ansigt var altid venligt. Hun havde brunt hår, og hun var en meget varm person, fortæller 21-årige Christian Larsen, der læser til elektriker og laver musik i sin fritid.

Læs også: Mie kunne ikke holde sine børn ud. Godt de havde mormor

Nummeret 'Ødelagt' om at savne sin mormor skrev Christian som sit første stykke musik. Han var 14 år, og mormor var den eneste, han tænkte på, da han og en kammerat blev enige om at forsøge at lave noget musik sammen.

Teksten var svær at skrive

- Det tog mig tre dage at skrive teksten. Første dag skrev jeg halvdelen af 1. vers, så kunne jeg ikke mere. Jeg måtte ligge det fra mig.

Du kan læse hele historien om Christian og hans mormor i det nye Ude og Hjemme, som udkommer onsdag den 11. januar 2017

Christian synger for mormor

Find Christians EP “Tilbage” på sportify her

Og følg Christians musik under navnet Larzen på facebook her

Sponsoreret indhold