Kendte

Dans er hårdt arbejde

30. oktober 2009 af Foto: Flemming Leitorp, makeup og hår: Pernille Fals Bahrt, styling: Klix Kommunikation, tekst: Klix Kommunikation, billedbehandling: Liquit, www.liquit.dk
Verdensmesteren Lotte Friis har levet det meste af sit liv i badedragt, men som aktuel i »Vild med dans« har vi fået lov til at se den smukke svømmer på en helt ny og super feminin måde.

Hvordan kom det i stand, at du skulle være med i »Vild med dans«?
- Casterne havde hevet fat i svømmeunionen, for at høre, om jeg kunne være interesseret. Og jeg har været fan af programmet - jeg har set alle afsnit, tror jeg. Hvis ikke live, så har jeg fanget genudsendelsen! Jeg var meget misundelig på Joachim B. Olsen sidste sæson, så når jeg har mødt ham, har jeg sagt til ham, at han da gerne lige måtte anbefale mig!

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hvor glad blev du så, da du nu fik muligheden?
- Jeg blev rigtig, rigtig glad! Og da min træner så sagde, at det også godt kunne lade sig gøre rent træningsmæssigt, så blev jeg jo lykkelig. Det er virkelig fantastisk. Men det var svært, ikke at måtte sige det med det samme til alle mennesker! Jeg holdt det hemmeligt i næsten 3 måneder - dog ikke for mine forældre og min kæreste.

Hvad sagde dine venner så, da du fortalte dem det?
- De var glade, fordi de ved, at jeg virkelig altid har ønsket det. Jeg håbede allerede på det, da jeg vandt bronze ved OL i sidste år, men der var og er jo en hel masse, som er mere kendte end mig! Nu skete det så, og så synes mine venner selvfølgelig også det er super sjovt, fordi det er et underholdningsprogram.

Hvad håber du på at få ud af »Vild med dans«?
- Bare at få udlevet den her drøm og få en stor oplevelse! Rent fysisk håber jeg at få stærkere ben og en bedre holdning, end jeg har nu! Mens jeg mentalt tror, det er sundt at lære at kaste sig ud i noget helt anderledes

Hvem af de andre deltagere er du mest truet af?
- Jeg tror, musikerne er farlige! De må have noget rytme, som de han hive op af posen - og så er de vant til at performe. Det er jeg jo slet ikke. Men det er nok også derfor, det er sjovt at se sportsfolk danse, fordi det ligger så langt fra, hvad vi er vandt til at gøre!#

Der går tit lejrskolestemning i »Vild med dans« - kan du mærke det?
- Ja, jeg synes, vi har et rigtig godt forhold alle sammen. Vi er så forskellige, så jeg havde ikke regnet med, at vi ville komme så godt ud af det sammen - men det gør vi. Og så er man jo rigtig meget sammen med sin dansepartner, så man kan ikke undgå at komme tæt på hinanden.

Hvad har overrasket dig, positivt som negativt, ved at være med i »Vild med dans«?
- Det er bare så meget sværere, end jeg havde forestillet mig! Jeg troede bare, jeg skulle lære nogle trin, men der er så meget mere teknik. Det er virkelig en svær sportsgren - og jeg har fået endnu mere respekt for dansere. Det er bare hårdt arbejde.

Nu er »Vild med dans« jo lige så meget underholdning, som det er en konkurrence. Kan du gemme dit vinderinstinkt lidt væk?
- Det har været meget svært. Specielt mærker jeg det, når vi træner, hvor jeg bliver irriteret og sur på mig selv, når trinene ikke er på plads lige med det samme. Og når vi får point, kan jeg også godt mærke min konkurrence ånd. Det er sikkert også meget sundt, hvis man vil vinde!

Der er sket rigtig meget for dig det sidste halve år - er du midt i den mest spændende tid i dit liv?
- Det tror jeg! Der sker så mange ting. Så mange dejlige ting. Det er hektisk, men også meget spændende og nyt. Men det, jeg oplever nu med »Vild med dans«, er jo et resultat af det, jeg har opnået rent sportsligt, så derfor vil svømningen altid komme først.

Du er vant til at leve det meste af dit liv i badedragt. Hvordan har det været at blive stylet fra ende til anden af professionelle?
- Det var lidt underligt i starten. Og første gang, da jeg så mig i spejlet, tænkte jeg da: »Hold da op! Er det mig?« Jeg troede aldrig, jeg kunne så sådan ud! Men det kan man, når de professionelle er færdige med en.

Har det gjort, at du nu bruger mere tid foran spejlet?
- Nej, for det har jeg ikke tid til. Men det kan da godt være, at jeg senere hen vil begynde at bruge de tricks, jeg har lært. Jeg har da i hvert fald fået lidt mere interesse for det, end jeg havde før.

Hvordan vil du have det med at ryge ud?
- Det vil konkurrencemennesket i mig ikke have det godt med! Så jeg håber at gå hele vejen. Og så er det rigtig skægt og en fantastisk oplevelse, så jeg håber meget, at jeg har en masse danse foran mig! Men min dansepartner, Mads, har jo været med mange gange og han har fortalt mig, at man aldrig kan regne med, hvornår man ryger. Der sker de mest uforudsigelige ting i det her program, og selv en favorit kan ryge ud med det samme - det er jo seerne, der bestemmer!

Se Lotte Friis som model

Sponsoreret indhold