Kendte

Dansen har gjort mig feminin

14. oktober 2011 af Martin Hjort/StarPress
Vild med dans har sat sine tydelige spor i skiløberen Sophie Fjellvang-Søllings liv. Hun er blevet langt mere feminin og har købt sig et par stilletter for første gang i sit liv.

Hun er frygtløs og meget machoagtig, når hun frygtløst kaster sig udover skiløjperne for at dyrke den sport, der har gjort hende til Danmarks bedste på sit felt. Så god at hun repræsenterede Danmark ved sidste års Vinter OL i Vancouver. Hun er smuk. Men man kan også godt se, at der er muskler i overarmene - selv uden at hun behøver at spænde dem.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Og det, at hun altid har befundet sig bedst på ski ned af løjpen i det, man vel godt uden at fornærme ret mange, må kalde en mandeverden, er måske grunden til, at mange af Sophie Fjellvang-Søllings venner, var noget bekymret på hendes vegne, da hun offentliggjorde, at hun havde tænkt sig at give den som dansemus i Danmarks største familieprogram.

- Efter de første udsendelser, har jeg fået flere kommentar fra mine venner, der har sagt: "Gudskelov, at du ikke gjorde dig selv fuldstændig til grin." Folk har virkelig været bange på mine vegne. Og jeg har da virkelig også været på herrens mark. Men jeg har taget det, som det kom. Og kæmpet, fortæller hun, da udeoghjemme.dk møder hende og partneren Silas Holst i træningslokalet forud for aftenens show.

Elsker når det er hårdt
Det med at presse sig selv, det er hun vant til. Det er ikke ligefrem skiløjper, der er flest af i flade Danmark. Sneen kan man heller ikke regne med. Så man skal virkelig ville det, hvis man vælger en sportsgren, der stort set er umulig at dyrke indenfor landets grænser. Men det passer fint på Sophie Fjellvang-Sølling. Når først hun har sagt ja til noget, så vil hun det virkelig også.

- Jeg er vant til at slide for det. Jeg vil gerne præstere det bedste hver gang. Jeg elsker, når det er hårdt. Jeg elsker at presse mig selv. Jeg ved, at når man presser mig selv, så bliver det også bedre og bedre.

Tidligere har der ikke været meget plads til feminine dyder som at studere og shoppe modetøj. Men dansen har ændret noget i hende.

- Jeg kan virkelig mærke, at jeg har taget dansen til mig. Jeg danser feminint rundt derhjemme og jeg kigger lidt ekstra i tøjbutikkerne og bruger lidt mere tid på det netsider, hvor der er fashion. Det gjorde jeg slet ikke før. Så jeg synes helt sikkert, at det har rykket mig. Det er virkelig blevet mere feminin - og sætter virkelig pris på det.

- Ja, og du har købt høje hæle, indskyder dansepartner, Silas Holst.

- Ja, præcis. Det er ikke noget jeg har gjort det ret meget i tidligere. Så der er virkelig åbnet sig en helt ny verden.

Aldrig oplevet noget lignende
Men hun skal virkelig også kæmpe for det. Det kan Silas Holst skrive under på.

- Det er ret vildt, for jeg føler virkelig, at vi starter langt bagud hver lørdag. Jeg tænker hver gang, at det her når vi ikke. Men så når vi tirsdag, og så er det som om, at der sker et eller andet, og det begynder at ligne dans, siger han og uddyber.

- Jeg synes, at Sophie er skide god. Men det ligger hende ikke naturligt at danse, det tør jeg godt at sige, siger Silas, mens han kigger forsigtigt på Sophie. Hun sender ham et anderkendende nik - hun er tydeligvis enig, så han fortsætter.

- Men hun klarer det, fordi hun knokler så meget som hun gør. I hele mit liv, med alle de mennesker, jeg har arbejdet med, har jeg aldrig set nogen slide så hårdt for det, som hun gør. Det er fuldstændig vildt. Hver gang jeg tager en cigaret eller en kop kaffe, så fortsætter hun selv. Det er meget imponerende, siger han, mens man kan se, at den dansende skiløber bliver helt forlegen.

Sponsoreret indhold