Kendte

De er helt søde, de dommere

26. juli 2012 af Redaktion
Musikerparret Sussi & Leo bedømmer dommerne for Ude og Hjemme. Er du enig? Deltag i debatten.

Dommernes hjerter flød over, og overøste de fem deltagere med komplimenter i fredagens udgave af X Factor. Det klæ'r dem at dele roser ud og være følsomme - og hatten af for Blachman, der skulle sende sin egen solist hjem.

Blachman: 5 hjerter
Lina: 5 hjerter
Remee: 5 hjerter

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Puha, vi ville nødigt træffe det valg, som Thomas Blachman skulle træffe på live-tv i fredags. Og han vred sig da også noget, da han skulle vælge mellem de to helt forskellige unge mænd Mohamed og Lucas, som han selv har udvalgt til at stå på scenen. Men vi synes, at Blachman var rigtig sød, og når man kigger i hans øjne kan man se, at der er en god mening bag det, han siger. Det var i sær meget kærligt, at han sagde til de to knægte i farezonen: "Jeg sender ikke én ud i aften. Jeg sender én hjem for at stemme sin guitar". Han lovede jo også Lucas en pladekontrakt... det er da flot, for det havde han slet ikke behøvet, og det viser jo, at han har hjertet med i det her, og virkelig ser en fremtid i deltagerne, selv om det "bare" er et fjernsynsprogram.
Måske hænger det sammen med, at alle deltagerne var super gode og fyrede den af i fredags, men Blachman var faktisk slet ikke grov ved nogen af deltagerne. Man kan godt diskutere om det ikke er lige i overkanten, at han faktisk tog æren for, at Linda var så fed på scenen denne gang, men da vi havde set programmet snakkede Sussi og jeg om, at han da er flink, ham Blachman.

Ved siden af Blachman ved dommerbordet sidder Lina Rafn og ser så fandens flot ud. Og det var rørende, når kameraerne zoomede ind, lige inden, under og lige efter at hendes eneste tilbageværende solist over 25 år, Linda, var på scenen. Lina var først virkelig nervøs, og så blev hun bare så stolt og glad. Det kan vi godt forstå, for Linda fyrede den sgu også af sammen med bigbandet, så jeg blev helt forelsket. Det er tydeligt, at Lina og Linda er blevet venner.

Lina og Remee lagde ikke skjul på, at de tre dommere havde indgået en gentleman-aftale, der går ud på, at hvis den samme dommer har to af sine egne kunstnere i farezonen, så skal den dommer have lov til selv at tage beslutningen. Aftalen giver på den ene side meget god mening, men fordi Blackmann der kender de to drenge bedst. Men jeg ville da gerne have hørt, hvem både Lina og Remee i virkeligheden ville have stemt ud, hvis de ikke havde strikket denne lille særregel sammen. Det kan være, at de skal overveje at droppe den regel til næste gang.

Vi kan godt lide, at Remee ser så langt ud i fremtiden, og når han i fredags skulle kommentere på deltagernes optræden begyndte han tit med, hvilken type musik han kan forestille sig at deltageren kommer til at lave engang. Han tager arbejdet med at flytte deltagerne fra at være talent til at blive stjerne, meget alvorligt, og det er rigtig dejligt at se.

Sponsoreret indhold