Kendte

Den store bagedyst: Her er de nye dommere

15. marts 2017 Anne Kristensen
Foto: DR
DR har valgt de to nye dommere, som skal afløse Mette Blomsterberg og Jan Friis-Mikkelsen i 'Den store bagedyst'.

Jan Friis-Mikkelsen og Mette Blomsterberg har taget deres tørn som dommere i fem sæsoner af 'Den store bagedyst' på DR1, og nu er to nye navne klar til at tage over.

Valget er faldet på Katrine Foged Thomsen og Markus Grigo til den kommende sæson, som starter til efteråret.

Bager, kok, konditor, madøre

De to har tilsammen mange års uddannelse og erfaring med sig.

47-årige Markus Grigo er uddannet både bager og kok, og så har han arbejdet som konditor og dessertkok i mange år, ligesom han har skrevet en række bøger om kager og desserter. Han har tidligere optrådt på tv i programmer som ‘Go’ morgen Danmark’ på TV 2 og ‘Aftenshowet’ på DR.

39-årige Katrine Foged Thomsen er vokset op på sine bedsteforældres kro og har brugt meget af sin barndom i et køkken. Hun kalder derfor sig selv lidt af et ‘madøre’. Hun er uddannet konditor og har arbejdet med faget i 15 år. I dag ejer hun fire konditorier/caféer i København sammen med sin mand.

Bagedyst-fadæse: Favorit glemte at tænde sin ovn

Spændte dommere

- Jeg kan godt lide håndværket i mit fag. Og det praktiske i at stå med mel og ende med en kage. Jeg elsker tanken om at give det håndværk videre. Det gør jeg i dag til de elever, jeg har i min forretning, og de input vil jeg også gerne give videre til Bagedyst-deltagerne, siger Katrine Foged Thomsen om sin nye dommertjans.

- Som dommer skal man vide, hvad man snakker om, og man skal have overskud til at give den viden videre. Og give et klap på skulderen og gode ord med på vejen. Men stadigvæk være professionel og bedømme de rette ting på det rette tidspunkt, tilføjer Markus Grigo.

Sjov video: 'Den store bagedyst' med blebørn

Timm Vladimir fortsætter i rollen som vært, og optagelserne begynder i løbet af foråret.

Prøv disse lækre opskrifter fra 'Den store bagedyst':

Galleri: Den store bagedyst-opskrifter

Sponsoreret indhold