Kendte

Dennis Knudsen om sin egen makeover

21. juni 2013 af Louise Søgaard / Foto: Ole Bjørk
Det er ikke til at se, at Dennis Knudsen netop er fyldt 50 år. Da Ude og Hjemmes stjernestylist så sig selv i spejlet for et halvt år siden, var han meget hård i sin dom. Det var ikke godt nok. Manden i spejlet trængte til en makeover af den helt store slags.

-Jeg gad ikke at fylde 50 år og være fed og færdig. Jeg ville stå fuldstændig skarp. Det skulle være min gave til mig selv, forklarer Dennis

LÆS OGSÅ: Se hvor dygtig Dennis Knudsen er, når han styler almindelige kvinder

Tabte tre kilo om måneden

Og sikke en fin gave. Det lykkedes Dennis at tabe 14 kilo på 5 måneder. Hemmeligheden bag succesen er ifølge Dennis daglig motion, hårde træningsophold på Club la Santa og mindre mad.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

-For femten år siden gennemførte jeg et Iron Man. Det ville jeg gøre igen, så jeg havde noget at træne til. Jeg har trænet hver dag, dels på løbebånd og til spinning i mit lokale fitnesscenter. Og så har jeg været fire gange en uge på Club la Santa sport for at træne cykelløb i bjergene, fortæller Dennis.

Iron Man for anden gang

Det lykkedes ham at gennemføre sit 2. Iron Man på Lanzarote d. 18. maj i tiden 12 timer og 49 minutter. Tre uger før sin 50 års fødselsdag var han i sit livs form. En Iron Man består af 3, 8 km svømning i åbent hav, 180 km cykling sluttet af med et maratonløb. Det er ikke for tøsedrenge eller kvabsede 50-årige.

LÆS OGSÅ: Dennis ønsker sig et barn med en rugemor. Læs om de mange tilbud han har fået.

-Min krop er flottere nu og min fysik er bedre end for 25 år siden. Alle mine skavanker er forsvundet. Før jeg startede min egen makeover, havde jeg alle symptomer på de mest typiske livsstilsygdomme. Mit kolesteroltal, mit blodtryk og mit levertal var alle for høje. Jeg havde begyndende slidgigt i nakken, og min krop gjorde ondt om morgenen, fortæller Dennis.

Enkel opskrift på succes

Træningen og vægttabet har betydet, at alle de tal nu er meget fine, og at Dennis slet ikke har ondt nogen steder mere. For Dennis har det været forholdsvis nemt, efter han endelig forstod det simple regnestykke, at man skal bruge flere kalorier, end man indtager.

-Jeg holder mig helt fra hvidt brød og pasta, fordi ting med hvedemel får mig til at hæve præcis som brød i ovnen. Og så har jeg ikke rørt alkohol i fem måneder. Nu er jeg så småt begyndt at nyde et glas god vin af og til, fortæller Dennis.

LÆS OGSÅ: Dennis har været tæt på at skabe familie. Læs om det mislykkede forsøg her

Han føler ikke, at han har lidt under sin kur. Tværtimod. Jo mere han har tabt sig, og jo mere han har trænet, desto bedre har han fået det.

Næste udfordring for den nye Dennis er Copenhagen Challenge til august.

-Jo mere jeg træner, desto mere kan jeg spise, og jeg er vild med begge dele, siger Dennis.

Sponsoreret indhold