Kendte

Det er hårdt at sige farvel

9. november 2014 af Kristian Bo Eriksen, Foto: Benny Rytter/TV2
Når TV2 på tirsdag sender anden del af dokumentaren Jespers Store Sommertræf, bliver det svært, at holde en tåre tilbage, når de progeria-ramte børn tager en rørende afsked med hinanden. 16-årige Michiel fortæller i filmen, hvordan mange af de mindre børn ser lidt op til ham og betragter ham som lidt af en storebror. En rolle, Michiel også udfylder til daglig. Han er nemlig storebror til Amber, 8. Hun har også progeria.
De to store drenge Michiel fra Belgien og Jesper fra Danmark sammen med Miles fra Sverige. Dem kan du møde på TV2 tirsdag aften.
De to store drenge Michiel fra Belgien og Jesper fra Danmark sammen med Miles fra Sverige. Dem kan du møde på TV2 tirsdag aften.

Jesper Sørensen fra Nordjylland fik en rørende hyldest af alle de andre børn, der var med til Jespers store sommertræf i august, hvor han havde inviteret alle progeria-ramte i Europa og deres familier på besøg.

LÆS OGSÅ: Far ville dræbe sin ufødte datter

TV2 producerede en dokumentarfilm om træffet, og det anden afsnit bliver sendt på tirsdag kl. 20.00. Her er det specielt rørende at se de mange børn tage afsked med hinanden. De har lige haft nogle vidunderlige dage, og ved ikke, hvornår - eller om - de ser hinanden igen.

Michiel er DJ

De lider af den uhyre sjældne sygdom progeria, der ælder folk før tiden, og som medfører en kort levetid. Men det er også tydeligt i filmen, at børnene har stor glæde af at mødes.

16-årige Michiel fra Belgien er en kvik og særdeles levende dreng, der elsker musik og ofte giver den som DJ. Man ser da også, hvordan Michiel er DJ ved træffet afslutningsfest.

LÆS OGSÅ: Trøster mor under operationen

Han er også lidt af et forbillede for de andre børn. Som han selv siger i dokumentaren, er han som en storebror for de yngre progeria-børn.

-Fordi jeg er en af de ældste, kan jeg hjælpe dem, siger Michiel.

-De ser op til mig. Jeg er på en måde en storebror.

Lillesøster har også progeria

I virkelighedens verden er han også store bror til sin ligeledes progeria-ramte søster, Amber, 8.

Sygdommen er ellers så sjælden, at det nærmest er umuligt for det samme forældrepar at få to børn, der begge har sygdommen, men sådan er det for Godelieve og Wim Vandeveert fra Belgien.

LÆS OGSÅ: Rachel vild med sin nye skole

Jesper selv bliver også interviewet i programmet.

-Nu går der et helt år eller måske 3 år, hvis vi ikke ses inden da, siger Jesper om afskeden med sine venner.

-Nu går der så lang tid, hvis ikke det er sidste gang, man ser hinanden. Det er meget hårdt, siger Jesper.

Sponsoreret indhold