Kendte

Drømmer om at blive skuespiller

25. maj 2010 af Annemette Barbré
I dag tør den jyske pige sætte ord på sin store drøm: At flytte til København – og måske blive skuespiller.
Foto: Jesper Kristensen
Foto: Jesper Kristensen

- Det er ikke kun udenpå, der er sket noget. Indeni har jeg også forandret mig, siger Tanja Bjerg Bertelsen fra De Fede Trin. I dag tør den jyske pige sætte ord på sin store drøm: At flytte til København - og måske blive skuespiller.

Det var uden de store overvejelser, at den 25- årige singlepige fra Esbjerg Tanja Bjerg Bertelsen sagde ja tak til at blive castet til TV 2's De Fede Trin. Jeg er med i et showkor, og det var én af de andre derfra, der fik en sms fra produktionsselskabet, om hun kendte en eller anden, der var tyk og havde lyst til at være med. Det røg bare ud af mig, da hun sagde det: - Jamen jeg er da tyk, siger Tanja og smiler.

Stort vægttab
I mandagens udgave af De Fede Trin kunne hun konstatere, at hun havde smidt 13 kilo. Og det er hun meget tilfreds med. - Da jeg meldte mig til konkurrencen, havde jeg faktisk allerede været på kur et par måneder og tabt seks kilo. Så alt i alt er jeg i løbet at fire måneder gået fra 110 til 91 kilo - og det er altså noget, der kan mærkes, siger Tanja.

Læs også om Philippe fra De Fede Trin: Jeg frier om ti kilo (link fjernet)

- Det, der har overrasket mig mest, er den mentale udvikling. Jeg er bogstavelig talt et helt nyt menneske. Både udenpå og indeni. Før var jeg meget optaget af, at alle andre - venner og familie, skulle have det godt. Jeg glemte ind imellem mig selv og mine egne behov. Derfor har det været en stor udfordring kun at skulle fokusere på mig selv i denne periode. Og jeg er kommet ud på den anden side med meget mere energi, selvtillid og en tro på, at jeg kan, hvad jeg vil. Før var jeg rigtig god til at sætte grænser og lægge bånd på mig selv. De grænser er blevet flyttet, og båndene klippet, så jeg nu f.eks. tør sige højt, at jeg drømmer om en karriere inden for underholdningsbranchen - skuespil, musicals - sådan noget, siger Tanja.

En ny selvtillid
Selv har hun spillet amatørteater, siden hun var 12 år, og har blandt andet haft et par roller i opsætninger på Børne- og ungdomsteateret i Esbjerg. - Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke går med en lille skuespiller i maven. Og med min nye, sunde livsstil samt den selvtillid, jeg har fået opbygget gennem danseprogrammerne, ender det nok med, at jeg går efter drømmen, siger Tanja.

Læs også om Marie fra De Fede Trin: Jeg vil være gravid

Hun har efter afslutningen af optagelserne til De Fede Trin tabt endnu nogle kilo og håber at ramme idealvægten på ca. 75 kilo i løbet af sommeren. - Jeg var sgu tyk! Og tro mig, når jeg lover, at det bliver jeg aldrig igen. Gevinsten ved at tabe sig og føle sig godt tilpas i sin egen krop kan ikke opvejes af alverdens chokolade, flødeskumskager eller franske kartofler. Den slags er det slut med.

Sponsoreret indhold